IT

Smena na čelu Microsofta Hrvatska

Venesa Schütz objavila svoj odlazak, Ivan Vidaković imenovan ta novog direktora

Venesa Schütz, trenutna direktorka Microsofta Hrvatska koja je dužnost preuzela u avgustu 2008., danas je objavila svoj odlazak sa čela kompanije. Schütz je vodila Microsoft Hrvatska kroz ekonomski tešku godinu koja je bila prepuna izazova za IT zajednicu u Hrvatskoj, a u vreme velikog i značajnog ciklusa obnove Microsoftovih proizvoda i poslovne platforme na globalnom nivou, te paralelne reorganizacije tvrtke.

Pod njenim vođstvom, Microsoftov tim u Hrvatskoj u prošloj finansijskoj godini, koja je završila sa 1. majem, ostvario je uspešne rezultate. Obzirom na tržišnu situaciju i ekonomske okolnosti godina je završena na nivou prihoda prethodne godine, ali uz blago povećanje tržišnog udela.

Od 1. januara 2010. g., dužnost direktora Microsofta Hrvatska preuzeće Ivan Vidaković, koji dolazi u Microsoft sa pozicije voditelja poslovne kontrole projekata za središnju i istočnu Evropu u IBM-u, kompaniji u kojoj je proveo gotovo svoj celi dosadašnji profesionalni radni vek. Osam godina pre toga bio je generalni direktor IBM-a Hrvatska (2001. – 2008.), a pre toga i pet godina direktor IBM-a na Bliskom istoku, u Omanu i Jemenu, odakle je pokrivao područje celog Persijskog zaliva. Vidaković je diplomirao matematiku i informatiku na Prirodno-matematičkom fakultetu u Zagrebu, a tokom svoje bogate karijere u IBM-u završio je niz stručnih kurseva i usavršavanja iz područja informacijskih tehnologija i menadžmenta.

Leave a Reply