IT

Softverska kuća „Nordeus“ donirala 20 miliona dinara porodilištu „Narodni front“

U porodilištu „Narodni front“ u Beogradu danas je svečano otvoreno novo odeljenje neonatološke intenzivne nege. Glavni donator je kompanija „Nordeus“ iz Beograda, koja je za neophodnu medicinsku opremu izdvojila čak 20 miliona dinara.

Među opremom koja je donirana porodilištu, nalaze se sistem centralnog napajanja medicinskim gasovima i mrežnim napajanjem, sedam infuzionih pumpi, sedam pacijent monitora, tri transkutana bilirubinometra i dva topla kreveta. U ranijem toku akcije Fonda B92 porodilište je dobilo i osam novih inkubatora, kao i po jedan topli i reanimacioni sto za bebe i pet CTG aparata.

nordeus

„Ljudi često govore kako su danas mladi u Srbiji navodno lišeni nekih vrednosti koje su krasile starije generacije u nekim srećnijim vremenima. Nordeus je jedna veoma uspešna kompanija koju vode veoma mladi ljudi, i ova donacija najbolje pokazuje da godine nemaju nikakve veze sa osećajem za solidarnost. Stariji nekada mogu mnogo da nauče od mlađih“, izjavio je Veran Matić, predsednik Upravnog odbora Fonda B92.

“Srećni smo što nam se ukazala prilika da deo svog uspeha pretočimo u zdravlje i sigurnost beba koje dolaze na svet u Narodnom Frontu”, izjavila je Jovana Gajić, direktor finansija u kompaniji Nordeus. “Iako svih 110 zaposlenih svakodnevno radi ono što voli i uživa u poslu kojim se bavi, moramo priznati da osećaj koji imamo ovde danas jeste nešto specijalno za sve nas i definitivno trenutak koji ćemo pamtiti”.

Inače, kompanija „Nordeus“, koja je uspešan primer da kompanija iz Srbije može da ostvari velike uspehe širom sveta, stoji iza ultrapopularne kompjuterske igre „Top Eleven“ koju igra preko 12 miliona igrača širom sveta. Nordeus je globalni partner kompanija kao što su Facebook, Google, Apple, Samsung i Amazon.

2 thoughts on “Softverska kuća „Nordeus“ donirala 20 miliona dinara porodilištu „Narodni front“

  1. Tamara

    cestitke i svaka cast!
    da je vise ovakvih donatora, svako mesto u Srbiji bi imalo i vise spasenih beba. Ovakve vesti treba siriti i umnozavati. Sve najbolej svima koji ovakve akcije organizuju i u njia ucestvuju!

Leave a Reply