Događaji · IT

Sony Ericsson Open 2008 powered by MTS

Žestoka konkurencija za četiri mesta na Sony Ericsson Open 2008 powered by MTS. Trideset dva tenisera pokušaće da u naredna dva dana izbore mesto za učešće na glavnom turniru i bodove za ATP listu koje donosi učešće na glavnom turniru

Na terenima teniskog kluba „Gemax“ današnim kvalifikacijama počinje najznačajniji teniski turnir u Srbiji, međunarodni challenger „Sony Ericsson Open 2008 Powered by MTS“, koji će se igrati od 11. do 17. februara. Sinoć je obavljen žreb za kvalifikacije iz koga će četiri tenisera ući u glavni turnir. Prvi nosilac kvalifikacija je nemački teniser Andreas Bek, koji je trenutno 182. na ATP listi. Sa njim će, između ostalih, mesto u glavnom turniru pokušati da izbore Ukrajinac Sergej Stakovski (197.), Čeh Jan Minar (206.), Rus Mihail Kukuškin (216.), Slovenac Marko Tkaleč (277), kao i mnogi drugi.

U glavnom žrebu nastupiće 32 takmičara, od kojih su dvojica među prvih 100 na svetskoj ATP listi. Žreb za glavni turnir biće obavljen danas u 18 časova, a naši najbolji teniseri izaći će na teren u sredu.

Rekordni nagradni fond iznosi 125 000 dolara plus hospitaliti za sve igrače, a pobednik turnira odneće 90 ATP bodova, što je isto koliko se dobija za četvrt finale u gren slemu.

Za najveći teniski turnir ikada organizovan u Srbiji vlada veliko interesovanje, kako domaće publike, tako i domaćih i stranih medija. Turnir „Sony Ericsson Open 2008 powered by MTS“ je ušao među najvećih 15 challengera u svetu i jedini je turnir te serije koji se održava u ovom periodu.

Leave a Reply