IT

Sony Ericsson unapređuje brand u sledećoj fazi transformacije kompanije

sony-ericsson-logo.jpgSony Ericsson unapređuje vizuelni identitet i vrednosti branda kao sljedeću fazu poslovne transformacije kompanije

Sony Ericsson je danas najavio sledeću fazu svoje poslovne transformacije koja je u toku, sa unapređenjem svog vizuelnog identiteta i vrednosti branda kako bi ispunio svoju viziju i postao brand za komunikaciju i zabavu (Communication Entertainment brand). Kompanija je takođe potvrdila da će preuzeti novopredstavljenu Sonyjevu poruku branda ‘make.believe’ u svoj komunikaciji prema korisnicima kako bi ojačala svoje zabavne reference i saradnju sa Sony Groupom.

„Objedinjavanje komunikacije i zabave bit je Sony Ericssonove ponude od osnivanja kompanije. ’make.believe’ usklađuje Sony Ericsson sa kompanijama iz Sony Groupe i odražava sjedinjenje komunikacije i zabave. Unapređenjem branda i usvajanjem‘make.believe’ dodatno naglašavamo našu ponudu zabave za korisnike,“ izjavila je Cathy Davies, Direktorka odelenja za strategiju branda u Sony Ericssonu.

Naša poslovna transformacija koja traje polaže temelje za novi Sony Ericsson. Unapređeni brand je vitalan deo te strategije. U kombinaciji sa novom kulturom otvorenosti, on označava pomak u načinu na koji planiramo i stvaramo našu ponudu te pomak u načinu na koji se obraćamo korisnicima da uđu u interakciju sa nama putem platformi digitalnih i društvenih medija“, izjavio Lennard Hoornik, Direktor marketinga u Sony Ericssonu.

Vizuelno, Sony Ericsson će proširiti pojavnost svog svetski prepoznatog ‘liquid identity’ logotipa dodajući sedam novih kolorističkih varijacija te novi ‘liquid energy’ koji teče iz logotipa i čini ga razigranijim i vizuelno privlačnijim za digitalnu arenu. Cilj kompanije je i usvojiti otvoreniji stav i stav koji propituje, pozivajući na veće učestvovanje korisnika u brandu kroz snažniji fokus na interaktivne kanale digitalnih i društvenih medija.

Serija strateških marketinških kampanja tokom jeseni predstaviće unapređeni vizuelni identitet i označiti početak make.believe u Sony Ericssonu, uključujući ‘spark something’ viralnu kampanju za nove Satio, Aino i Yari telefone i globalnu aktivacijsku kampanju kao Službeni globalni sponzor mobilnih telefona za FIFA Svetsko prvenstvo 2010.

Leave a Reply