IT

Sophos dobio IT Globus u kategoriji IT Bezbednost

U sredu 02.12.2009. godine, u svečanoj sali Skupštine grada Beograda je održana ceremonija dodele nagrada IT Globus 2009. Nagradu IT Globus je dodelio časopis Mikro PC-World za izuzetna ostvarenja u oblasti informatike, računarstva i telekomunikacija u 23 kategorije. Ove godine su dodeljene i dve specijalne nagrade, nagrada za najboljeg IT novinara i dve posebne nagrade za Najveći IT doprinos i Najveći IT propust.

Ovoj svečanosti su prisustvovali njegovo Kraljevsko Visočanstvo Prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević, kao i g-din Zoran Alimpić, potpredsednik Skupštine grada Beograda, g-din Zoran Karanović, zamenik gradonačelnika Beograda, g-đa Tatjana Pašić, direktor Narodne Kancelarije Predsednika Republike, g-din Aleksadar Spasić, direktor Mikro PC World i mnogi drugi.

Redakcija časopisa Mikro-PC World je u saradnji sa Narodnom kancelarijom predsednika Republike Srbije i ove godine organizovala veliku donatorsku akciju pod nazivom Probudimo IT Srbiju. Cilj akcije bio je da skrene pažnja na lošu opremljenost škola računarskom opremom i upozori na nizak stepen korišćenja Interneta u našim obrazovnim institucijama. U akciji Probudimo IT Srbiju, časopis Mikro i Narodna kancelarija ove godine učestvuju u opremanju informatičkog kabineta osnovne škole “Jovan Jovanović Zmaj” u Surdulici, koju pohađa 530 učenika. Škola u svom sastavu ima i izdvojeno odeljenje u selu Masurica koje pohađa 60 učenika. U akciji Probudimo IT Srbiju učestvovali su ComTrade grupa, S&T, Jisa i Mikro Knjiga.

Leave a Reply