IT

Srbija prepoznala značaj digitalnog preduzetništva

Ubrzani razvoj elektronskih komunikacija i informacionih tehnologija i sve veći udeo kojim ovaj sektor učestvuje u privredi, kako nacionalnoj, tako i globalnoj, predstavlja jedan od malobrojnih trendova koji su uspeli da održe pozitivne rezultate uprkos svetskoj ekonomskoj krizi.

Stimulišući rast ekonomije kroz nove servise i otvorenost za investicije, informacione-komuniacione tehnologije stvaraju uslove za otvaranje novih radnih mesta, povećavaju produktivnost postojećih procesa rada, prihoda i brzinu povrata investicija.

digitalizacija

Informacione-komunikacione tehnologije predstavljaju platformu koja može da omogući servise koji zahtevaju bržu razmenu informacija.

Ulaganje u oblast elektronskih komunikacija direktno utiče na rast bruto društvenog proizvoda, konkurentnost svih sektora privrede i unapređenje kvaliteta života građana.

Državna sekretarka Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić gostujući u vestima TV Prva je istakla da je jako važno što je Srbija prepoznala značaj digitalnog preduzetništva, ujedno i prilagođava zakone kao i ostale zemlje Evrope jer je ovo sve rastući trend. Imali smo i otvaranje ICT Hub-a i u najavi su mnoge aktivnosti resornog Ministarstva.

Leave a Reply