IT

Sredstvima NIS-a opremljen informatički kabinet u Kikindi

Generalni direktor Naftne industrije Srbije, Kiril Kravčenko, obišao je juče Tehničku školu u Kikindi, za čiju opremljenost je NIS izdvojio 560 hiljada dinara.

Tim sredstvima nabavljeno je 20 računara za dva školska informatička kabineta u kojima se odvija nastava za smerove elektrotehničar računara i mašinski tehničar za kompjutersko konstruisanje.

U razgovoru sa upravom, nastavnicima i učenicima, Kravčenko je naglasio da NIS poklanja veliku pažnju promovisanju nauke i obrazovanja koji su važni za budućnost mlade populacije i opšti prosperitet društva.

Ova akcija deo je programa korporativne odgovornosti NIS-a Saradnja radi razvoja i sprovodi se kroz Sporazum sa Opštinom Kikinda kojim je predviđena realizacija projekata iz oblasti kulture, sporta, ekologije i socijalne politike. Sporazum je vredan 27 miliona dinara a u ovoj godini već su realizovani Simpozijum Terra, Mamut fest, festival Male scene, Memorijal Mika Antić i Vaskršnje svečanosti u Mokrinu, pomoć invalidima, škole sporta i sl.

Saradnja radi razvoja je program koji odgovara na prioritetne potrebe lokalne zajednice i cilj mu je veća integracija kompanije sa regionima u kojima posluje i njihov razvoj i prosperitet.

Na sastanku sa čelnicima Opštine Kikinda, koji je takođe održan juče, razmatrane su opcije za još kvalitetniju saradnju i u narednoj godini.

Leave a Reply