IT

Srpski “EXECOM” na 10. mestu među 50 kompanija sa najbržim rastom u Centralnoj Evropi

Srpska kompanija “EXECOM” svrstala se na 10. mesto na “Deloitte Technology Fast 50” rang listi najbrže rastućih tehnoloških kompanija u Centralnoj Evropi. Novosadski EXECOM zabeležio je rast prihoda u iznosu od 1127% u poslednjih pet godina, što je bilo i više nego dovoljno da se nađe u društvu najrazvijenijih centralnoevropskih kompanija.

Listom dominiraju sofverske kompanije koje zauzimaju skoro polovinu mesta, a u budućnosti se očekuje i veći rast internet kompanija. Iako je globalna ekonomska kriza svakako imala uticaja i na tehnološki sektor u Centralnoj Evropi, u poslednjem kvartalu 2008. godine nije došlo do dramatičnog pada prosečne stope rasta na listi u odnosu na prethodnu godinu kada je prosečna stopa rasta bila 1271%.

U EXECOM-u smatraju ulazak na Deloitte-ovu listu Technology Fast50 izuzetnim uspehom, a odlično 10. mesto predstavlja dokaz kvaliteta i dugogodišnjeg napredovanja kompanije.

Petar Ulić, direktor kompanije komentariše: “Posle 14 godina rada i dugogodišnjeg prisustva na evropskim tržištima, EXECOM ovim plasmanom potvrđuje svoju poziciju jednog od najvećih izvoznika softverskih usluga u domaćem vlasništvu. Drago nam je da se taj kvalitet vrednuje i da kompanije poput EXECOM-a konačno privlače pažnju javnosti”.

Činioci koje EXECOM vidi kao ključne za razvoj domaćih Hi-Tech kompanija jesu visoko obučeni kadrovi, negovanje odnosa sa klijentima i stalno ulaganje u kvalitet. U skladu sa tim, u okviru kompanije se radi na konstantom obučavanju zaposlenih kroz učešće na međunarodnim stručnim skupovima i rad na najsavremenijim tehnološkim platformama.

Poslovna filozofija EXECOM-a od početka nameće dugoročno strategijsko partnerstvo sa klijentima pre ostalih kratkoročnih ciljeva, što je kompaniji omogućilo da razvije mrežu klijenata i proširi delokrug poslovanja po celoj Zapadnoj Evropi.

Svih pedeset kompanija sa liste za Centralnu Evropu automatski će biti nominovane na takmičenju za 500 najbrže rastućih tehnoloških kompanija u EMEA regionu (Evropa/Bliski Istok/Afrika).

Leave a Reply