IT

S&T planira promet veći od 10 mil EUR u 2012.

Plan kompanije “S&T”, koja se bavi IT uslugama i servisima je da u narednoj godini ostvari promet veći od 10 mil EUR, kao i da se u uslovima krize prilagodi tržištu i ostvari najbolje moguće rezultate, kazao da direktor Predrag Vraneš.

– Tokom 2011. godine napravljen je promet od oko 9 mil EUR, a profitna stopa je iznosila oko 6% što se smatra dosta dobrim, čak i unutar kompanije gledano na globalnom nivou s obzirom da ona posluje u 19 zemalja – kazao je Vraneš Tanjugu.

Prema njegovim rečima, uglavnom se radi o uslugama, rešenjima, a manje je u pitanju prodaja hardvera.

– Već nekoliko godina imamo stabilne prihode, nemamo rast koji smo možda želeli, ali kada se bavite rešenjima i uslugama i kada je broj zaposlenih prilično konstantan, ne možete praktično mnogo ni da ih povećate – objasnio je Vraneš.

– Bili smo prilično oprezni na početku 2011. jer su najavljivali da će biti teška i neizvesna godina, što sada kažu i za 2012. To se pokazalo tačnim, pa smo se koncentrisali na one stvari na koje možemo da utičemo i unapredili svoje poslovanje, fokusirali se na zahteve i ocekivanja klijenata, unapređivali znanja i veštine naših ljudi – istakao je Vraneš.

On je podsetio da je kompanija ove godine sklopila nekoliko velikih ugovora za “”Nelt”-om, Valjaonicom bakra “Sevojno”, “Telekomom” i “Telenorom”.

Vraneš je izrazio nadu da će nastaviti rad na projektu sa državnom upravom, i da neće biti zaustavljeno ono što je bitno za razvoj svake države, a to je informatička infrastruktura, s obzirom na to da ide izborna godina.

On je istakao i da je kompanija ove godine osvojila i nekoliko nagrada, među kojima je evropska nagrada u oblasti IT dostignuća za portal elektronske Uprave, dok je IDC (“International Data Corporation”) nezavisna kuća koja se bavi analizom IT tržišta, “S&T” proglasila za jednu od najboljih kompaniaj u regionu kada su u pitanju usluge i rešenja.

Kada je reč o planovima za sledeću godinu, Vraneš je kazao da je strategija slična prethodnim godinama, kao i da se ne osvrću mnogo na razne priče, od najave propasti sveta do sve teže i teže ekonomske situacije.

– To nam je jasno i na to zaposleni u kompaniji ne mogu da utiču, tako da ćemo pokušati da se konsolidujemo, prilagodimo tržištu, ali ipak da ostvarimo najbolje moguće rezultate, kao što je povećanje prometa iznad 10 mil EUR i zadržavanje postojeće profitne stope – zaključio je Vraneš.

Leave a Reply