IT

S&T u Poljskoj

S&T je prisutan u Poljskoj od 2000. godine i zapošljava oko 360 ljudi u Varšavi i 11 lokalnih kancelarija.

Bitan događaj u istoriji firme odigrao se 2003. godine, kada je S&T kupio kapacitete od Fujitsu Services i uključio ih u svoj poljski ogranak S&T Poland. Preuzimanje BEELC, firme specijalizovane za planiranje resursa u preduzećima (ERP), dalo je snažnu podršku osnovnim delatnostima S&T-ja u 2006. godini. Pored centrale u Varšavi, S&T ima ispostave u Bijalistoku, Bidogožću, Gdanjsku, Katovicama, Krakovu, Lođu, Lublinu, Poznanju, Žešovu, Ščećinu i Vroclavu. „Naše osnovne delatnosti su eksternalizacija poslovanja, razvoj softvera, savetovanje i usluge vezane za informacione tehnologije (IT)“, objašnjava Magda Tačanovska, menadžer poljskog organka. „Kao nezavistan partner u IT-ju, mi klijentima uvek nudimo najbolja rešenja prilagođena njihovim posebnim potrebama. Zahvaljujući našoj odličnoj mreži poslovnica u zemlji, u stanju smo da ponudimo usluge u Poljskoj sa jako kratkim ugovornim rokovima!“

Zajedno sa IMG Poland, S&T pruža podršku za ovaj širok dijapazon usluga kao specijalista za implementaciju SAP rešenja, uključujući poslovnu inteligenciju, upravljanje promenama i ugradnju upravljačkih informacionih sistema. Tačanovska je direktorka organka od septembra 2008. godine. Poseduje 19 godina iskustva u poljskom IT sektoru, gde je prvo radila za ICL Group, zatim za Fujitsu Services, a od 2003. je zaposlena u S&T-ju „Većina naših klijenata se bavi finansijskim uslugama, maloprodajom, proizvodnjom, ili su pak iz javnog sektora“, objašnjava ona. Na spisku su i Alstom Power, AmRest (Pizza Hut i KFC), H&M, ING Bank Slatski, Mondi Packacing Paper Swiecie i OBI.

S&T Poland takođe aktivno sarađuje sa nacionalnim i državnim institucijama. Skorašnji primer je razvoj informacionog sistema za podršku naporima Poljske za očuvanje životne sredine. „Razvili smo centralizovanu bazu podataka i sada je sve moguće pratiti preko interneta zahvaljujući geografskom informacionom sistemu“, kaže Tačanovska. „S&T Poland je pobedila na tenderu, a pošto je bilo malo vremena, odmah je počela sa uvođenjem rešenja“, komentariše direktor S&T-ja, Kristijan Rosner.

I poljsko Ministarstvo šumarstva se opredelilo za saradnju sa S&T, ne bi li postigli glatko funkcionisanje svog informacionog sistema koji obuhvata 478 ispostava u nacionalnim parkovima širom zemlje. Ugovor vredan 800.000 evra potpisan je januara 2008. i njegov završetak se očekuje u decembru 2009. godine.

Leave a Reply