IT

S&T u Srbiji ispred japanskog

2008. je za S&T Srbiju bila godina koju je obeležilo još čvršće utemeljenje u ulozi inovativnog partnera za unapređenje i preobražaj poslovanja svojih klijenata. Sve veća usmerenost ka poslovnim rešenjima i konsultantskim uslugama rezultovala je rastom profita od 15% (u odnosu na prošlogodišnji) i profitnoj stopi u iznosu preko 10%.

Ovakvo poslovno usmerenje u skladu je sa kompanijskom strategijom, što potkrepljuje i podatak da poslovanje vezano za usluge i konsalting sada donosi preko polovine ukupnih S&T-ovih prihoda, dok u Srbiji njihov udeo dostiže 67%.

Na globalnom nivou, tokom 2008. godine, S&T je zabeležio prihod od 512 miliona evra, a ostvareni profit iznosio je 9.1 miliona. U Srbiji, ostvarena dobit bila je preko milion evra.

I jedna mala zanimljivost: u okviru S&T korporacije, u konkurenciji 22 zemlje gde je S&T prisutan, kompanija u Srbiji ostvarila je najbolju profitnu stopu, praćena S&T-om u Japanu. Pored toga, ovo je četvrti put uzastopce (koliko takmičenje i postoji) da je S&T Serbia među 3 interno nagrađene kompanije (sa različitim kriterijumima izbora – od rasta u prihodima do profitne stope).

Pored unutar-kompanijskog zadovoljstva zbog uspeha i ukupnog doprinosa dobrim rezultatima, u S&T Serbia su posebno ponosni što, u velikoj i oštroj evro-azijskoj konkurenciji, u kontinuitetu odnose pobede, na najbolji način promovišući svoju zemlju.

Leave a Reply