IT

Startit Fest: Pružiti podršku mladim IT preduzetnicima

Najveći festival startapa i IT preduzetništva koji je do sada održan u našoj zemlji završen je sinoć u beogradskom Mikser hausu prezentovanjem najboljih startapa na ovogodišnjem festivalu.

 

Petodnevni Startit fest završen je sinoć održavanjem najveće startap konferencije u Srbiji pod nazivom Startup Standup, na kojoj su se najbolje kompanije Startap Akademije predstavile žiriju međunarodnih investitora. Predavanja su održali i predstavnici Nordeusa, Eriksona, Seven Bridges Genomics-a i drugi.

 

Jedinstvena poruka i učesnika i organizatora je da IT preduzetnici zaslužuju veću podršku društva, a da su mladima potrebne prilike da se povezuju i uče o preduzetništvu.

 

Izvršna direktorka SEE ICT organizacije koja je organizovala festival kaže da su se na ovom festival mnoge mlade kompanije predstavile po prvi put javnosti i investitorima.

Startit Fest (2)

“Srpska startap scena je u usponu i brzom razvoju. Gotovo 50 startapa je učestvovalo na ovom festivalu, a gosti investitori su bili oduševljeni, tako da su započeti razgovori o novim investicijama“, objašnjava Dragana Zmijanac.

 

Festival je poslednjeg dana posetio i prvi sekretar za privrednu saradnju Nemačke ambasade u Beogradu Jirgen Šmit, koji je istakao da će ova zemlja nastaviti da ponaže domaće IT preduzetnike i događaje kao što je Startit Fest.

 

“Mi pomažemo mladim i kreativnim ljudima u Srbiji zato što imaju dobre ideje kojima mogu da doprinesu svetu. Fokusiramo se na pomoć malim i srednjim preduzećima jer ona mogu da izrastu u nešto veliko. Tako pospešujemo razvoj ideja koje mogu da budu korisne i vrlo isplative na globalnom nivou”, kaže Šmit.

 

Organizacija SEE ICT nastaviće da pruža podršku IT preduzetnicima u Srbiji u svom centru pod nazivomPotkrovlje hub, gde pruža finansijsko i pravno savetovanje, ali i mentorsku podršku mladim preduzetnicima i strartapima koji razvijaju proizvode i usluge za globalno tržište, ali i kroz kurseve tehnološkog preduzetništva kao što je Startap akademija.

Leave a Reply