IT

Startovala letnja škola EdIT11

EdIT (Education for Innovative Thinkers) – ComTrade-ova letnja škola, već prepoznatljiv brend, i ove godine, talentovanim i inovativnim studentima daje priliku da se upoznaju sa najsavremenijim tehnologijama koje se koriste za razvoj softverskih rešenja. Kao po tradiciji, EdIT je startovao prvog radnog dana u julu mesecu (ove godine to je bio 04.07.) u 3 države – 5 gradova – 6 tema

Srbija
Kragujevac
Sistem za podršku primarnom zdravstvu
Slovenija
Ljubljana
Za developere – Razvoj inovativnih mobilnih odjemalcev v Javi na Android platform
Za biznis analitičare – Analiza potreb in pričakovanj uporabnikov finančnih informacijskih rešitev
Maribor
Večuporabniška mobilna igra s Facebook integracijo
BiH
Sarajevo
Razvoj aplikacija za Android platformu
Banja Luka
Android aplikacija za slanje slika na udaljeni server

Zajedno će napraviti softversku aplikaciju u kojoj će biti integrisane najpopularnije tehnologije današnjice. Tokom trajanja škole, osvrnuće se i na standardne aspekte razvoja profesionalnog softverskog proizvoda. Škola će biti vođena kao pravi projekat i pored tehničkih znanja studenti će imati priliku da nauče i osnove vođenja projekata koji se uspešno primjenjuju u svim vodećim softverskim kompanijama. U radu i dostizanju zadatih ciljeva, polaznicima će pomagati Comtrade instruktori i mentori.

Na ovaj način svim ambicioznim studentima koje zanima timski rad u simuliranom radnom okruženju kao i rad na zanimljivim projektima, učešće na EdIT11 školi pruža mogućnost da bogato dopune svoje znanje na području informacionih tehnologija i pretoče ga na realne projekte.

Razmenu znanja i iskustva sa EdIT11 škola u tri različite države, polaznici mogu očekivati krajem druge radne nedelje, kada će se preko skype konferencije polaznici EdIT-a iz Ljubljane, Maribora, Sarajeva, Banja Luke i Kragujevca povezati, iskomunicirati i čuti svoje vršnjake i njihove utiske sa ovogodišnjeg EdIT-a.

Poslednjeg radnog dana (15.07.) u školama, očekuju se prezentacije urađenih projekata, svečana dodela diploma, ali i proglašenje najboljih – pojedinaca i najboiljeg tima! Tada će EdIt-ovci na ovim lokacijama zatvoriti školu, dok za polaznike u Beogradu škola će tek početi 18.07.

Leave a Reply