IT

Steve Ballmer u poseti Hrvatskoj – Office 365 besplatan za sve učenike, studente i nastavnike

Tokom svoje “balkanske posete” prošle nedelje, Majkrosoftov CEO Steve Ballmer posetio je i Hrvatsku, i tamo se sastao sa držanim predstavnicima

Hrvatski premijer Zoran Milanović tada se sastao sa Steveom Ballmerom, a tema razgovora bila je razvoj IT sektora u Hrvatskoj, ali i globalno. Microsoft je u Hrvatskoj, slično kao i u Srbiji, razvio veliki partnerski sistem sa više od 1100 firmi kooperanata, a pruža podršku i nezavisnim proizvođačima softvera u Hrvatskoj. Dodaje se da je 46% radnih mesta u hrvatskom IT sektoru povezano sa Microsoftovim tehnologijama.

microsoft-logo

Nakon sastanka sa premijerom, ministar nauke Željko Jovanović i glavni izvršni direktor Microsofta Steve Ballmer potpisali su „Education Transformation Agreement” (ETA), u cilju poboljšanja sistema obrazovanja u Hrvatskoj. Deo sporazuma podrazumeva i da oko 550 hiljada učenika, studenata, nastavnika i profesora dobije besplatno korišćenje sistema Office 365. Hrvatska se tako pridružuje zemljama koje su svojim nastavnicima i profesorima te učenicima i studentima takvim sporazumom omogućile vrhunske alate u oblaku za bolju efikasnost.

Leave a Reply