IT

Stipendisti Fonda za mlade talente na praksi u kompaniji „Asseco“

Ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije Vanja Udovičić i član Upravnog odbora kompanije „Asseco SEE“ Vladan Atanasijević potpisali su danas Protokol o saradnji kojim je predviđeno da stipendisti Fonda za mlade talente ostvare stručnu praksu u ovoj IT kompaniji, uz mogućnost zaposlenja u njoj.

Udovičić je objasnio da će uspostavljanjem četvorogodišnje saradnje sa tom kompanijom najbolji IT studenti dobiti priliku da obave stručnu praksu i steknu radno iskustvo, a „Asseco“ mogućnost da ponudi posao onima koji se pokažu kao najbolji.

assecco

Ministar je ponovio da je zadatak države da se bavi rešavanjem problema mladih, među kojima je najveći velika nezaposlenost.

On je naglasio da je osnovni cilj reformi koje predstoje sprečavanje odlaska najkvalitetnijih mladih kadrova u inostranstvo, a to se jedino može postići ukoliko im se u Srbiji obezbedi posao od kojeg mogu normalno da žive.

Prema njegovoj oceni, iskustvo u jednoj od najuspešnijih kompanija u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija biće od velikog značaja za naše studente.

Leave a Reply