IT

Strateška saradnja Univerziteta u Novom Sadu i Vojvođanskog IKT klastera

U petak, 7. decembra 2012. godine, u svečanoj sali Rektorata Univerziteta u Novom Sadu, Vojvođanski IKT klaster i Univerzitet u Novom Sadu, organizuju konferenciju za novinare povodom potpisivanja međusobnog Ugovora o strateškoj saradnji.

O okvirima saradnje koja će biti definisana Ugovorom, razlozima za njegovo potpisivanje i očekivanjima tokom realizacije aktivnosti koje Ugovor definiše, govoriće rektor Univerziteta u Novom Sadu prof. dr Miroslav Vesković i direktor Vojvođanskog IKT klastera mr Milan Šolaja.

Pored njih, u diskusiji će učestvovati: prof. dr Rade Doroslovački, dekan Fakulteta tehničkih nauka, Sonja Kmezić, direktor Infostud sajtova za zapošljavanje i HR i Milovan Matijević, direktor Mineco Computers-a.

Potpisivanjem ovog Ugovora, dosadašnja uspešna saradnja Univerziteta u Novom Sadu (UNS) i Vojvođanskog IKT klastera (VOICT) biće podignuta na novi, kvalitetniji nivo, imajući u vidu ciljeve i aktivnosti koje ove dve institucije dele na polju obrazovanja i zapošljavanja i uvereni da će novi sadržaji
saradnje doprineti unapređenju kvaliteta delovanja obe organizacije.

Srpska preduzeća iz sektora informacionih i komunikacionih tehnologija (IKT) poslednjih godina, uprkos svetskoj krizi, postižu značajne uspehe, naročito na stranim tržištima, a IKT-a sektor stiče sve više vidljivosti u domaćoj javnosti. Već je dokazana veza između nivoa ulaganja u razvoj IKTa i razvoja celokupne ekonomije neke zemlje. Najveći problem i izazov u domaćem sektoru IKT-a jeste nedostatak kadrova, o čemu će takođe biti reči na ovoj konferenciji.

Leave a Reply