IT

Strateška ulaganja HTC korporacije u Saffron Digital

HTC, svetski lider u oblasti inovacije i dizajna mobilnih telefona, objavio je da vrši strateška ulaganja u kompaniju Saffron Digital, kompaniju sa sedištem u Londonu, svetskog lidera u oblasti isporuke digitalnih multimedijalnih sadržaja.

“Saffron Digital je postao ekspert u oblasti isporuke mobilnih multimedijalnih sadržaja. Ova sposobnost isporuke optimizovanog sadržaja će u budućnosti biti ključna prednost, jer sadržaji postaju sve više lokalizovani i kompleksniji,“ rekao je Piter Čou (Peter Chou), generalni direktor HTC korporacije.

„Uzbuđeni smo zbog toga što radimo sa kompanijom Saffron u cilju unapređenja naše sposobnosti i stručnosti isporuke globalnih usluga.”
Saffron Digital je imao izrazito uspešnu godinu sa svojom inovativnom tehnologijom koju su HTC, LG, Paramount Digital Entertainment, Sony Ericsson, T-Mobile i Nokia integrisali u proizvode i servise u Evropi, a u Sjedinjenim Američkim Državama i Samsung. Ušao je u partnerstvo sa kompanijama koje su lideri, kao što su Microsoft i Widevine, u nameri da se korisnicima obezbedi najbolje moguće video iskustvo preko širokog spektra uređaja.

“Ulaganja HTC-a povećavaju naše sposobnosti širenja na svetskom nivou i pružaju nam priliku da se proširimo na nova tržišta, kao što je Azija, i na nove delatnosti, kao što su igrice i muzika“ kaže Šaši Fernando (Shashi Fernando), generalni direktor kompanije Saffron Digital. „Razvili smo Saffron Digital u jednog od najboljeg i najistaknutijeg provajdera usluga na polju digitalne tehnologije u svetu, što nam omogućava da podignemo isporuku digitalnog sadržaja na viši nivo za naše korisnike širom sveta.“

Saffron Digital će nastaviti sa pružanjem najmodernijih usluga medija i sadržaja svojim partnerima, u koje spadaju proizvođači uređaja, mrežni operateri i provajderi sadržaja u 26 zemalja. Sedište kompanije će ostati u Londonu i Los Anđelesu, a rukovodstvo kompanije ostaje isto.

Leave a Reply