IT

Stručna praksa za studente FON-a u Ministarstvu omladine i sporta

Ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije Vanja Udovičić izjavio je danas da je zadatak i obaveza države da stvori više šansi za mlade, i ponovio da je zapošljavanje mladih među prioritetima Vlade Srbije. Udovičić, koji je danas sa dekanom Fakulteta organizacionih nauka (FON) Milanom Martićem potpisao Memorandum o saradnji Ministarstva omladine i sporta i FON-a, ocenio je da je Vlada potpisivanjem ovog dokumenta pokazala ne samo da je čula već i da je poslušala glas mladih koji su tražili šansu.

Ministarstvo otvara svoja vrata svim studentima koji žele da rade na sebi kroz stručnu praksu, poručio je on i najavio da će naredne nedelje biti potpisan memorandum i sa Ekonomskim fakultetom, s obzirom na to da je ideja da se pronađu mladi talentovani ljudi, kojima će biti pružena prilika da uče i steknu nova iskustva.

Udovičić je objasnio da će studenti imati mogućnost da upoznaju rad jedne državne institucije, ali i ponovio da je najvažniji cilj Vlade stvaranje uslova za razvoj privrede i otvaranje novih radnih mesta u privatnom sektoru.

fon

Naš cilj nije da mladi nađu posao u državnoj administraciji, već da neposredno vide kako država funkcioniše, da nam svojom energijom i novim idejama pomognu da se modernizujemo, kao i da steknu znanja koja će im kasnije koristiti, poručio je ministar.

Ministarstvo omladine i sporta, kako je istakao, spremno je na to da mladima pruži šansu kako bi zajedno stvorili novi sistem u kojem bi mladi bili deo rešenja, a ne deo problema.

Saradnja Ministarstva omladine i sporta i FON-a sprovodiće se kroz aktivnosti iz oblasti omladinske politike, realizacije nacionalne strategije za mlade i nacionalne politike u oblasti sporta, kao i kroz podsticanje međunarodne saradnje.

Leave a Reply