IT

Studenti AIESECa gosti ComTrade Open Daya

ComTrade Open Day 5 održan 14.decembra u ComTrade Technology Centeru, posvećen je članovima studentske organizacije AIESEC. Nastavljajući praksu naše manifestacije, u formalnom delu druženja sa studentima održali smo 3 predavanja. Elektronsko poslovanje, koje podrazumeva obavljanje poslovnih procesa korišćenjem automatizovanih softverskih sistema najčešće baziranih na Internet tehnologijama i modernim telekomunikacijama, bila je tema prezentacije Borislava Blagojevića, pomoćnika generalnog direktora grupacije za marketing.

Budući da su članovi AIESECa koji su nas posetili između ostalih bili i studenti sa ekonomskoh fakulteta, drugo predavanje je upravo najviše privuklo njihovu paznju, a odnosilo se na strateške finansijske odluke. Ovo predavanje Blažena Minića asistenta finansijskog direktora ComTrade Group budućim menadžerima, kako su rekli, ukazalo je pre svega na praktičnu primenu teorije u realnom poslovanju.

Uvođenje poslovnih softverskih rešenja bila je tema predavanja Milorada Filipovića, ERP menadžer kompanije Spinnaker članice ComTrade Group. Studenti su imali priliku da obiđu poslovni prostor ComTrade Technology Centera i upoznaju se sa osnovnim delatnostima naše kompanije. Takođe, posetili su naš proizvodni pogon, gde su videli prvu u zemlji automatizovanu liniju za proizvodnju ComTrade Computera, u kojoj se naši brand računari proizvode po najsavremenijim principima.

Studente je u svom kabinetu primio predsednik kompanije ComTrade Group, Veselin Jevrosimović i odgovarao na njihova pitanja o poslovanju kompanije, budućim planovima, stanju IT industrije u Srbiji, ličnom poslovnom uspehu… ComTrade Open Day 5 završen je uz razgovor i druženje na koktelu, i planove za sledeći susret.

Leave a Reply