IT

Studenti FON-a dobili novu čitaonicu

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u Vladi Republike Srbije Žarko Obradović prošle nedelje je otvorio novu savremeno opremljenu čitaonicu na Fakultetu organizacionih nauka (FON), čije je uređenje koštalo 13 miliona dinara.

bradović je tom prilikom naveo da je resorno ministarstvo finansiralo ovaj projekat sa devet miliona dinara, uz napomenu da u tom prostoru, čija je površina 240 kvadratnih metara, ima mesta za sto studenata.

Ministar je, odgovarajući na pitanja novinara, izrazio očekivanje da će Protokol o zaradama sa sindikatima zaposlenih u prosveti biti potpisan početkom sledeće nedelje.

Prema njegovim rečima, taj protokol podrazumeva sigurnost vezanu za isplatu zarada, povećanje zarada od dva odsto u oktobru i aprilu i isplatu jubilarnih i svetosavskih nagrada.

Kada je reč o tehnološkim viškovima, on je ponovio da neće biti otpuštanja i podsetio na to da je ove godine potpuno bez fonda časova ostalo 158 nastavnika, što je znatno manje u odnosu na prve podatke koji su pristizali iz školskih uprava.

Leave a Reply