IT

Studenti FON-a na praksi u Coca-Cola Helenic Srbija

Fakultet organizacionih nauka (FON) u Beogradu i “Koka-Kola Helenik Srbija” potpisali su danas Memorandum koji omogućava studentima ovog fakulteta da obavljaju stručnu praksu u toj kompaniji.
Foto: Tanjug

Potpredsednik Vlade i ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić, koji je prisustvovao svečanosti, rekao je da je ovo prvi primer konkretne saradnje uspešne kompanije i visokoškolske ustanove, koji bi trebalo da slede i druge velike firme u Srbiji.

Ovaj sporazum treba da posluži kao primer drugim vodećim privatnim kompanijama i fakultetima da se aktivno uključe i organizovanjem prakse za mlade pomognu da studenti steknu praktična znanja i povećaju svoju šansu za zaposlenje. Ono što danas imamo na FON-u, sutra treba da imamo u celoj Srbiji, rekao je Dinkić.

Dekan FON-a Nevenka Žarkić-Joksimović je izjavila da će na osnovu tog memoranduma, prvog te vrste u Srbiji, studenti moći i da kroz diplomske i master radove rešavaju konkretne probleme u toj kompaniji.

Direktor Sektora za ljudske resurse i korporativne komunikacije “Koka-Kola Helenik Srbija” Sanda Parezanović ukazala je na to da će studenti imati najviše koristi od programa mentorstva i rada na realnim problemima sa određenim budžetom.

Svečanosti su prisustvovali i ministar omladine i sporta Snežana Samardžić-Marković, kao i rektor Beogradskog univerziteta Branko Kovačević.

Kompanija “Koka-Kola Helenik Srbija” u svom sistemu zapošljava 1.500 ljudi, a stalnim razvojem poslovanja rastu i potrebe kompanije za kadrom koji će upravljati sve složenijim operacijama.

Leave a Reply