IT

Studenti FON-a predstavljaju Evropu na svetskom finalu u Njujorku

Ministar prosvete u Vladi Republike Srbije Žarko Obradović primio je danas studente FON-a koji su pobedili na takmičenju u rešavanju globalnih izazova (“Hult global case challenge“) u Londonu i plasirali se u svetsko finale, koje će 28. aprila biti održano u Njujorku.

Obradović je studentima Fakulteta organizacionih nauka (FON) Tamari Pajević, Emi Nešković, Jovani Dadić, Aleksandri Nikolić i Ninoslavu Stojsavljeviću i njihovim profesorima čestitao na osvojenom prvom mestu i istakao da su pokazali ličnu vrednost i znanje i na najbolji način promovisali fakultet i visoko obrazovanje Srbije.

Ministar je studente nagradio sedmodnevnim boravkom na Zlatiboru koji će moći da iskoriste do kraja godine i poželeo im uspeh na takmičenju u Njujorku, na kome će, kako je naveo, predstavljati celu Evropu.

Studenti FON-a osvojili su prvo mesto na evropskom takmičenju u rešavanju poslovnih studija slučaja, koju je zadala nevladina organizacija “Water.org”.

Na ovom takmičenju, na kojem su srpski studenti rešavali problem snabdevanja vodom za najsiromašnije stanovnike sveta, učestvovala su 32 tima najprestižnijih poslovnih škola iz oblasti menadžmenta u Evropi.

Uporedo sa evropskim, odvijala su se ostala regionalna takmičenja u Bostonu, San Francisku, Šangaju i Dubaiju, čiji su se pobednici, takođe, plasirali u finale u Njujorku, a pobednik će dobiti milion dolara koji će biti uloženi u realizaciju predloženog rešenja.

One thought on “Studenti FON-a predstavljaju Evropu na svetskom finalu u Njujorku

  1. Dejan R. Popovic, dipl. inz.

    Konacno, i jedno lepo i obecavajuce obavestenje. Pridruzujem se cestitkama na dosadasnjem uspehu, i nadam se i buducem uspehu nasih studenata FON-a. Primedba: nedostaju imena i njihovih profesora.

Leave a Reply