IT

Stupio na snagu Memorandum o IKT saradnji Srbije i Kine

Objavljivanjem u Službenom Glasniku Republike Srbije, stupio na snagu Memorandum o razumevanju između Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Republike Srbije i Ministarstva industrije i informacionih tehnologija Narodne Republike Kine u oblasti u oblasti telekomunikacija i informacionih tehnologija (IKT).

Memorandum o razumevanju između Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Republike Srbije i Ministarstva industrije i informacionih tehnologija Narodne Republike Kine, o saradnji u oblasti IKT, potpisan je krajem avgusta 2013. godine prilikom posete državne delegacije Republike Srbije Pekingu, a na snagu je stupio 31. oktobra.

ict

Ovaj memorandum sastavljen je u skladu sa Deklaracijom o uspostavljanju strateškog partnerstva između Narodne Republike Kine i Republike Srbije objavljene od strane šefova država i u skladu sa Sporazumom o ekonomskoj i tehničkoj saradnji u oblasti infrastrukture između Narodne Republike Kine i Repubike Srbije iz avgusta 2009. godine.

Cilj Memoranduma je učvrišćivanje razvoja i obostrano korisne saradnje na polju IKT i promocija društvenog i ekonomskog razvoja dve prijateljske zemlje. Memorandum definiše metode i oblike saradnje koje će ubuduće sprovoditi i podsticati dva Ministarstva nadležna za oblast IKT.

Leave a Reply