IT

Styria pokreće regionalna izdanja fudbalskog sajta Goal.com

Styria International pokreće hrvatsko izdanje Goal.com-a, najboljeg fudbalskog portala na svetu čije internacionalno izdanje svakodnevno posećuje 100 hiljada Hrvata. I dok je hrvatski “launch”, zajedno s izdanjem za Bosnu i Hercegovinu, predviđen za 1. jun, na jesen kreće i srpsko i slovenačko izdanje. Investicija je vredna čak pola miliona evra i najveće je ulaganje u medijskom biznisu u Hrvatskoj i regionu ove godine.

Rezultat je jednogodišnjih pregovora s multinacionalnom kompanijom Perform sa sedištem u Londonu, nosiocem digitalnih prava za izdavanje portala. Styria je prva kompanija u svetu kojoj su dali licencu za izdavanje u celom regionu.

goal.com

 

Goal će raditi u sklopu nove, samostalne kompanije Styria Sport kroz koju austrijski vlasnici žele da preuzmu dominaciju u sportskom digitalnom segmentu u zemljama.

Goal je najposjećeniji i najcitiraniji fudbalski portal na svetu. Prema projekcijama, hrvatsko izdanje imaće posećenost od 150 do 200 hiljada korisnika, čime će se portal pozicionirati u hrvatski TOP20. Isti efekt očekuje se i za BiH izdanje.

Leave a Reply