Događaji · E-servisi · IT

Susreti ministarke sa egipatskim premijerom i ministrima

Ministarka za telekomunikacije i informatičko društvo dr Aleksandra Smiljanić sastala se sa premijerom Egipta dr Ahmedom Nazifom na sajmu “ITU Telecom Africa 2008” u Kairu.Ministarka Smiljanić imala je susrete i sa egipatskim ministrima za administrativni razvoj dr Ahmedom Dervišom i za komunkacije i informatičke tehnologije dr Tarekom Kamelom. Zakazani su i bilateralni sastanci sa ministrom za informacije i komunikacije Kenije Samuelom Lesuron Poghisiom, ministrom komunikacija Gane Benjaminom Agrey Ntimom, te zamenikom ministra iz Španije, a najavljeni su i drugi sastanci na ministarskom nivou.

Na skupu u našoj ambasadi u Kairu sa ministarkom Smiljanić sastali su se zamenik ministra za međunarodnu saradnju Zahja Abu Zeid, predstavnici Ministarstva za komunikacije i informatičke tehnologije Egipta i nekoliko uglednih egiptaskih poslovnih ljudi, među kojima je i Aleks Šalabi, prvi čovek Mobinila, egipatskog mobilnog operatera.

Dr Smiljanić u Egiptu predvodi delegaciju srpske IT industrije, čija je prezentacija zakazana za utorak a ministarka će održati i prezentaciju na temu inovativnih tehnologija.

Ministarstvo je organizovalo posetu Kairu kako bi podstaklo izvoz srpske IT industrije. Naša preduzeća su predstavljena u Hali 1 Međunarodnog konferencijskog centra u Kairu, na štandovima 3354 i 3370. Na skupu učestvuju preduzeća Telekom Srbija, Pupin Telekom DKTS, Hermes Softlab d.o.o., Informatika a.d., Arius A.D., Certus, DMS Grup i Iritel.

Dr Aleksandra Smiljanić

One thought on “Susreti ministarke sa egipatskim premijerom i ministrima

Leave a Reply