IT

Sve osnovne škole u Srbiji dobiće digitalne kabinete

Ministar za telekomunikacije i informaciono društvo u Vladi Republike Srbije Jasna Matić najavila je juče u Kragujevcu da će u okviru projekta “Digitalna škola” biti nabavljeno više od 30.000 računara za 3.000 osnovnih škola u Srbiji.

Matić je u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji, predstavljajući “Digitalnu školu” direktorima svih škola Šumadijskog okruga, podsetila na to da je za taj projekat obezbeđeno 6,5 miliona evra.

Za učešće u projektu do sada se prijavilo više od 800 škola, precizirala je ona i uputila poziv svim osnovnim školama da se prijave.

Prema njenim rečima, projekat obuhvata opremanje digitalnih kabineta u svim osnovnim školama, pri čemu će svaki kabinet imati do 30 mesta za rad na savremenim personalnim računarima koji će biti povezani, prateću opremu za nastavnike i odgovarajući softver.

U toku je priprema tenderske dokumentacije, ukazala je Matić i dodala da je predviđena nabavka najnovije računarske opreme i softvera koji će tokom narednog polugodišta biti raspoređeni po školama.

Ona je napomenula da će sve škole dobiti digitalne kabinete kako bi i deca iz seoskih sredina imala mogućnost da koriste informacione tehnologije, a sve u cilju kvalitetnije nastave.

Leave a Reply