IT

Svečani prijem prve generacije učenika ComTrade-ove škole ITHS

Prvog septembra 2011. zvanično je počela sa radom nova srednja škola za informacione tehnologije, ITHS. Tim povodom, u ComTrade tehnološkom centru je održan svečani prijem prve generacije učenika. Događaju je prisustvovalo 45 učenika koji će svoju budućost graditi u oblasti informacionih tehnologija.

Pored roditelja učenika, svečanom prijemu prisustvovali su profesori ITHS-a, kao i specijalni gosti koji su se ovom prilikom obratili prisutnima. Pesnici Raša Popov i Dobrica Erić, predstavnik ministarstva prosvete Srbije Bojan Ristić, direktor Centra za talente Nikola Srzentić, kao i predstavnici mnogih poznatih kompanija, svojim prisustvom uveličali su prvi dan naše škole.

Direktor škole prof. dr Valentin Kuleto obratio se učenicima i poželeo im dobrodošlicu, naglasivši da su pred đacima prepreke i izazovi, obale znanja, veština i profesionalnih detalja. To se jedino i samo upoznaje u dobroj školi, onoj koja ponosno školuje buduće inženjere. Govoreći o budućnosti koja ih očekuje dodao je da od danas u školi imaju odane prijatelje i iskrene saradnike, a da prijatelji nemaju tajni, da dele greške i slave uspehe.

U ime ComTrade-a, savetnik predsednika grupacije Srećko Miodragović poželeo je učenicima uspeh, stalno i nesebično ulaganje u sebe i svoja nova znanja, jer je to najsigurniji put da postanu kvalitetni inženjeri kao i buduće kolege.

Nakon svečanog prijema, održani su prvi važni sastanci, sastanak odeljenskih zajednica i sastanak roditelja gde su izglasani predsednik, zamenik predsednika i članovi saveta roditelja.

Prvi dan se završio u IT klubu škole uz koktel dobrodošlice, nova poznanstva i lepe planove za budućnost.

Leave a Reply