IT

Svečano puštena u rad Siemens-ova oprema u KC Crne Gore u Podgorici

U Kliničkom centru Crne Gore u Podgorici u petak 10. jula 2009. svečano je puštena u rad najmodernija Siemens-ova medicinska oprema za radiološku dijagnostiku.

U kompleksnom projektu koji je Siemensov sektor Healthcare ralizovao u saradnji sa Republičkim fondom za zdravstveno osiguranje napravljen je veliki korak u unapređenju zdravstvene zaštite na teritoriji čitave Crne Gore.

Svečanom otvaranju prisustvovali su ministar zdravlja Republike Crne Gore g. Miodrag Radunović, direktorka Kliničkog centra, dr Olivera Miljanović, direktor Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Crne Gore, g. Ramo Bralić i predstavnici Siemens Healthcare sektora – g. Ratko Kraković, g. Igor Komar i g. Nenad Marić.

U okviru Kliničkog centra, korisnicima zdravstvenih usluga na raspolaganju biće magnetna rezonanca MAGNETOM Avanto Tim 1.5T za napredne radiološke preglede, kao i dva najmodernija aparata za kompjuterizovanu tomografiju – 64-slajsni skener SOMATOM Sensation 64 i 16-slajsni skener SOMATOM Emotion 16.

Leave a Reply