IT

Svečnao obeleženo izdanje 200 broja ICT biltena

Ovaj specijalizovani bilten svakodnevno sistematski prikuplja i dostavlja vesti iz oblasti informatičkih i telekomunikacionih tehnologija

Na svečanosti organizovanoj u Privrednoj komori Srbije obeleženo je objavljivanje 200. broj ICT biltena čiji je prvi broj objavljen 1. februara 2003. godine.

Ovaj specijalizovani bilten svakodnevno sistematski prikuplja i dostavlja vesti iz oblasti informatičkih i telekomunikacionih tehnologija, a kako je ocenio urednik biltena Nikola Marković, „on je vremenom postao hroničar i medijski promoter razvoja ICTdruštva“.

Prikupljene ICTvesti medijima se dostavljaju preko generalnog servisa Tanjuga, sajta Republičkog zavoda za informatiku i internet i Privredne komore Srbije, a sadrži izbor od oko 20 do 25 domaćih i inostranih vesti i vesti iz državnih organa.

ICT bilten se može pohvaliti i saradnjom sa drugim sličnim biltenima pri čemu je posebno izdvojena saradnja sa INFOTRADE biltenom iz Zagreba. Na skupu u PKS je ocenjeno da je ICT bilten koji izlazi dva do tri puta mesečno, značajno doprineo da su vesti iz ove oblasti postale prisutnije u domaćim medijima.

Leave a Reply