Događaji · IT

Takmičenje FITeMaster

Fakultet informacionih thenologija u Beogradu, već četvrtu godinu za redom održava takmičenje pod nazivom FITeMaster. Ovaj vid takmučenja koncipiran je za učenike četvrtog razreda srednjih škola u zemlji. Početak takmičenja je planiran za početak školske godine srednjih škola, predaja radova do 1. maja, a finalno proglašenje pobednika za 9. maj. Discipline, u kojima će se učenici takmičiti, su sledeće:

  • FIT eMaster 2009 Programer – nagrada za najbolju veb baziranu aplikaciju u tehnologjama kao što su Java i C#. U ovoj disciplini takmiče se radovi koji koriste objektno orijentisane programske jezike u izradi WEB baziranih aplikacija (Java – J2EE ili C#). Ocenjuje se složenost, tehnologija izrade, ideja, jednostavnost korišćenja i funkcionalnost.
    Nagrada je stipendija za studije na studijskom programu Informacione tehnologije u vrednosti od 9.000 EUR
  • FIT eMaster 2009 Dizajner – nagrada za najbolji vizuelni utisak. U ovoj disciplini ocenjuje se vizuelno izražavanje, složenost grafičkih elemenata, opšta estetika, način realizacije vizuelnih elemenata i korišćenje novih tehnologija.

Nagrada je stipendija za studije na studijskom programu Dizajn interaktivnih medija u vrednosti od 10.500 EUR. Detaljnije o propozicijama takmičenja

Leave a Reply