Događaji · IT

Takmičenje RAF Challange 2009

Računarski fakultet, Univerzitet Union, u maju 2009. godine po prvi put organizuje takmičenje RAF Challange 2009. Shodno takmičenju Programer Junior, koji, za đake osnovnih škola organizuje Računarska gimnazija u Beogradu, čiji je osnivač takođe firma CET (Computer Equipment and Trade), odlučili smo da od ove godine ovakav vid takmičenja ponudimo i učenicima srednjih škola i gimnazija širom Srbije.

RAF Challange 2009 je informatičko takmičenje sa zadatim temema na koje srednjoškolci treba da naprave program, aplikaciju ili prezentaciju. Cilj je da se deca na što bolji način motivišu da analiziraju i prezentuju informacije korišćenjem raznih programskih jezika.

Prijava radova: do 15. aprila 2009. godine.

Propozicije takmičenja:

Napraviti prezentaciju ili aplikaciju na jednu od ponuđenih tema.

Teme RAF Challange-a 2009:

* Univerzijada
* Nikola Tesla
* Istorija računarstva
* Savremene bežične komunikacije
* Ekskurzija za pamćenje

Radovi se mogu prijaviti kao:

* Aplikativni program – korišćenjem programskog jezika po izboru
* Prezentacija – HTML, Power Point, Flash, Photoshop, ili drugi alat po izbotu.

Nagrade za učenike i profesore: laptop, mobilni telefoni, elektronika, stručna literatura, akreditovani seminari, računarski kursevi, softverski paketi…

Komisija:

Takmičenje organizuje i sprovodi komisija koju formira Računarski fakultet. Komisija će na osnovu prispelih radova izvršiti izbor 15 najboljih koji će prvo ući u finale. Finalisti će prezentirati svoje radove 16. maja 2009. godine, kada će biti izabrana 3 rada i uručene nagrade.

Vreme za prezentaciju pred članovima komisije je 10 minuta, a srednjoškolci koji budu pozvani na prezentaciju svojih radova biće testirani o poznavanju alata koje su koristili. Rezultati će biti objavljeni 2 sata po završetku poslednjeg rada.

Članovi komisije:

* Predrag Bujić, Adobe Certified Expert
* Milan Šakrić
* Slavko Fodor

Leave a Reply