Događaji · IT

Takmičenje u programiranju UCC 2008

Udruženje studenata elektrotehnike Beograd organizuje još jedno takmičenje! Ovoga puta u saradnji sa kompanijom „Pexim Solutions“

Takmičenje „Ultimate Coding Challenge 2008“ održaće se u utorak 3. juna 2008. godine na Elektrotehničkom fakultetu, Bulevar kralja Aleksandra 73, paviljon Ivana i Jelene Rašović (iza zgrade fakulteta), laboratorija 26, sa početkom u 12h. Na takmičenju očekujemo veliki broj poznavalaca Jave, C++, C# i Pascal-a.

Studenti će na takmičenju rešavati algoritamske probleme u zadatom vremenu, a u drugoj fazi mogu da izazovu nekog od takmičara i osvoje dodatne poene pronalaženjem grešaka. Sistem finalnog ocenjivanja je automatizovan u potpunosti.

Nakon takmičenja održaće se predavnje na temu “.Net vs. J2EE – Pragmatično poređenje”, a zatim će biti i objava zvaničnih rezultata i dodela vrednih nagrada za prva tri mesta.

Prijavljivanje za takmičenje je počelo i trajaće do subote 31. maja na sajtu www.pexim.net/ucc2008. Pravo učešća imaju svi studenti osnovnih i master studija univerziteta i učenici srednjih i osnovnih škola u Republici Srbiji.

Kompanija Pexim Solutions u skladu sa svojim fokusom na inovativnu upotrebu informacionih tehnologija u finansijskim organizacijama organizuje UCC 2008. Turnir se organizuje svake godine sa idejom da promoviše mlade i talentovane ljude spremne da svoje veštine odmere u konkurenciji najtalentovanijih programera u Srbiji. Kompanija Pexim Solutions trenutno zapošljava najveći broj programera u Srbiji.

EESTEC (Istek) je Udruženje studenata elektrotehnike Evrope osnovano 1986. godine, a Beograd je punopravan član ovog udruženja od 2000. godine i trenutno je jedan od najbrojnijih i najorganizovanijih komiteta u Evropi. Osnovne ideje EESTEC-a su razmena studenata, saradnja sa privredom, takmičenja, stručne prakse i radionice i ostali vidovi studentskog usavršavanja.

Zajedno sa studentskim udruženjem BEST tradicionalno organizuje sajam poslova za studente i diplomce tehničko-tehnoloških fakulteta „JobFair – Kreiraj svoju budućnost“ koji je u novembru 2007. godine održan po treći put uz učešće 45 kompanija i 4000 posetilaca.

U decembru prošle godine održana je Predsednička konferencija EESTEC-a u Beogradu, najznačajniji događaj na međunarodnom nivou, koja ima za cilj razmenu iskustava vodećih ljudi Udruženja, stručne treninge, prezentacije i postavljanje smernica za dalje unapređivanje rada organizacije. Tom prilikom ugostili smo oko 50 stranih učesnika. Tokom marta i decembra 2007. godine organizovali smo i dva uspešna takmičenja u programiranju „“ u saradnji sa američkom kućom TopCoder.

Učešće je uzelo oko 70 mladih programera iz Srbije. Projekat koji smo završili tokom maja 2008. godine je radionica na temu akustike i zvuka „Press Play Hear EESTEC“, koja se održala u periodu Eurosong takmičenja, a učestvovalo je 20 participanata iz cele Evrope.

Više informacija o takmičenju možete naći na sajtu http://eestec.etf.bg.ac.yu/peximchallenge i www.pexim.net/ucc2008.

Leave a Reply