Događaji · IT

Technobank 2009 – Kako naplatiti potraživanja na najefikasniji način?

Naplata potraživanja je od velike važnosti za svaku kompaniju, i predstavlja jedan od najosetljivijih aspekata poslovanja, posebno u vreme ekonomske krize. Svaki klijent je dragocen i zaslužuje najbolji tretman, pa čak i onaj koji svoje obaveze ne izmiruje na vreme.

Zbog toga je jedna od ključnih tema na ovogodišnjoj Technobank konferenciji bila kvalitetna i efikasna naplata. Na okruglom stolu na ovu temu koji je održan u utorak 7. aprila, Mijat Ivović, regionalni direktor kompanije Trizma, pretstavio je neke od mogućih načina za rešenje ovog problema. Tokom drugog dana konferencije, Trizma je, u saradnji sa kompanijom Algotech, predstavila i najsavremenija rešenja za naplatu potraživanja na srpskom tržištu. Prezentaciju pod nazivom “Integracija novog rešenja za naplatu potraživanja”, je 8. aprila održao Eldar Banjica, direktor razvoja kompanije Trizma.

Outsourcing kompletnog korisničkog servisa, ili samo naplate potraživanja daje mogućnost kompanijama da sredstva koja bi inače uložili u kupovinu i održavanje opreme i software-a, kao i na angažovanje i obuku velikog broja operatera, ulože u dalji razvoj poslovanja. Najskuplji deo svakog kontakt centra uvek su fiksni troškovi konstantnog broja operatera, dok outsourcing pruža mogućnost da se broj operatera uvek prilagodi trenutnim potrebama poslovanja. Standardan kvalitet operatera, kao i vrhunska obuka, su još neke od prednosti outsourcing-a.

Kompletna komunikacija sa dužnicima se vodi iz kontakt centra kompanije Trizma i obavlja prema unapred definisanim scenarijima koji su kreirani u zavisnosti od tipa duga, a svi dužnici se automatski kontaktiraju po listi koja je formirana na osnovu težine problema, visine duga i njihovog statusa. Kompletna komunikacija sa dužnicima se snima, čime su izbegnuti bilo kakvi mogući nesporazumi.

“Rešenja koje primenjujemo omogućavaju našim klijentima da značajno smanje troškove i povećaju efikasnost poslovanja, kao i da se usredsrede na svoju osnovnu delatnost i sve brige vezane za odnose sa klijentima i naplatu potraživanja prepuste nama”, rekao je Eldar Banjica.

Trizma je prva i najveća kompanija na tržištu Srbije koja nudi usluge kontact centar outsourcing-a širokom spektru poslovnih klijenata, uključujući telekome, finansijske institucije, komunalna preduzeća, trgovinske firme i druge organizacije.

Trizma je postigla izvanrednu operativnost u nekoliko segmenata: briga o korisnicima pri dolaznim pozivima (Inbound Customer Care), teleprodaja i telemarketing, kao i naplata potraživanja (Debt Collection).

Kompanija je osnovana 2002, i kroz godine iskustva, primene tržišnog konsaltinga i saradnju sa velikim brojem kompanija iz Srbije, Austrije, Engleske, Nemačke, Švajcarske, i zemalja bivše Jugoslavije, Trizma je uspela da precizno, u skladu sa najvišim svetskim standardima, podesi efikasnost za navedene operacije.

One thought on “Technobank 2009 – Kako naplatiti potraživanja na najefikasniji način?

 1. Zlatko Preskakulev

  Postovani !
  Zadovoljstvo je biti na Vasem sajtu jer je osecaj da ste u centru svega sto je u IT-ju i to aktuelno i zivo.
  Moje znanje je pocetnicko , osnovno zanimanje je vezano za transport i logistiku,pre svega, medjunarodni transport, prekmorski i kamionski ,
  a interesovanje svakako ce biti vece, svakim danom.
  Podrska radu i nacinu na koji ste koncipirali w-site.
  Srdacan pozdrav i mnogo uspeha,

Leave a Reply