Događaji · E-servisi · IT

Technobank 2010

Jubilarni deseti forum i izložba bankarskih tehnologija “Tehnobank 2010” održaće se 14. i 15. aprila 2010. u hotelu “Continental-Beograd” i posvećen je platnim transakcijama putem bankarskih kartica uz primenu savremenih ICT tehnologija. Desetogodišnjica skupa biće obeležena temom: “Technobank 2010 na početku još jedne dekade inovacija u bankarskim i maloprodajnim (retail) tehnologijama u jugo-istočnoj Evropi“.

Neke od tema konferencije su: ICT bezbednosni aspekti u bankama, Nove vizije identifikacije i autentifikacije korisnika banaka, Upravljanje rizicima, Rešenja protiv krađe identiteta, Berzanski finasijski sistemi, Standardizacija sistema bezbednosti u bankarskim operacijama, Savremene ICT bankarske infrastrukture, Fizička i tehnička bezbednost u bankarskom okruženju….

U izložbenom delu predstaviće se: Sistemi multiaplikativnih platnih kartica, beskontaktni POS terminali, kartice lojaliteta, poklon kartice, kartice sa slikama, M-peyment sistemi, 3D sigurnosni sistemi za bezbedne e-commerce sisteme, novi POS terminali i bankomati i slično.

Savremeni tokovi novca diktiraju iznalaženje najefikasnijih metoda i sredstava plaćanja, a efikasno elektronsko bankarstvo je od prioritetne važnosti . Upravo je pružanje usluga, izgradnja i održavanje infrastrukture neophodne za funkcionisanje poslova sa platnim karticama u finansijskom i bankarskom poslovanju cilj ovakvih skupova na kojima sa zajedničkim interesima nastupaju banke i informatičke kuće iz Srbije. Desetogodišnjicu Tehnobenka obeležiće i nagrade za:

  • OSCARD 2010 – nagrada za doprinos razvoju kartičnog poslovanja u Srbiji u prethodnoj godini
  • Banking Technology Award 2010 – za izbor najboljeg bankarskog tehnološkog rešenja koje je prezentovano na Konferenciji
  • Retail Technology Award 2010 – za izbor najboljeg tehnološkog rešenja za trgovce, koje je predstavljeno na Konferenciji Tehnobenk 2010.

Organizatori skupa su: ASIT-Asocijacija za računarstvo, informatiku, telekomunikacije i nove medije – pod pokroviteljstvom Narodne Banke Srbije, i Privredne komore Srbije, Ministarstva finansija Republike Srbije i Udruženjem banaka Srbije

Ovaj skup će u sredu, 14. Aprila u 9,15 h otvoriti Jasna Matić, ministarka za telekomunije i informaciono drustvo u Vladi Republike Srbije.

Tokom proteklih deset godina bili smo svedoci ubrzanog globalnog ekonomskog rasta, posebno na tržištima centralne i jugo-istočne Evrope, koja su se ubrzano kretala ka evropskim integracijama. Ova tržišta su doživela značajan rast u bankarskom poslovanju, posebno u potrošačkom kreditiranju, što je dovelo do velike konkurencije i potrebe za stalnom inovacijom banaka i drugih finansijskih institucija.

Dalji tehnološki napredak omogućio nam je da i ove godine na Tehnobenku pratimo razvoj novih proizvoda i usluga, posebno u sektoru bankarstva, kao što su internet i mobilno bankarstvo, bankomati i samouslužni kiosci, mogućnost elektronskih plaćanja i dugo očekivana migracija ka multifunkcionalnim EMV bezbednim čip karticama.

Leave a Reply