IT

Tehnicom Computers dobitnik priznanja Diskobolos 2011

Aplikacija “Sistem online sednica”, po mišljenju međunarodnog žiria, zaslužila ovo laskavo priznanje

U svačanoj sali Skupštine grada Beograda povodom proglašenja najkvalitetnijih ICT ostvarenja u 2011. godini, međunarodni žiri sastavljen od predstavnika Evropske skupštine ICT profesionalaca, Evropske privredne komore, kao i privrednih komora i ICT asocijacija iz regije, u organizaciji JISA (Jedinstvenog Informatičkog saveza Srbije) dodelio je Tehnicom Computersu nagradu DISKOBOLOS 2011 za aplikaciju “Sistem online sednica”.

Čast svečanog otvaranja ceremonije pripalo je zameniku predsednika Skupštine grada Beograda, Zoranu Alimpiću. Okupljene je potom pozdravio predsednik JISAe Đorđe Dukić, i dobitnicima uručio priznanja, u devet različitih katerorija, kao i specijalne nagrade. Tehnicom Computers je ovo laskavo priznanje dobio u kategoriji “projektovanje”, a o značaju nagrade govori i veoma jaka konkurencija medju kojom se Tehnicom našao: Telekon RS, Banja Luka, Mašinaski fakultet u Podgorici, Univerzitet Singidunum iz Beograda i drugi.

Aplikaciju “sistem online sednica” je za potrebe “Stalne konferencije gradova i opština” osmislio i realizovao web sektor Tehnicom Computersa. “Online sednica” je web aplikacija, nastala kao rešenje za potrebe klijenata da se ubrza, pojednostavi i olakša organizovanje sastanaka i glasanje dislociranih članova odbora, koje je zbog nedostatka slobodnog vremena često teško uskladiti. Aplikacija omogućava organizaciju sastanaka po definisanom dnevnom redu, tematski i hronološki.

Rešenje za održavanje online sednica olakšava komunikaciju i povećava efikasnost svih učesnika i kao takvo je primenljivo u svim organizacijama koje imaju slične organizacione modele. Verzija 2.0 elektronskih sednica sadržaće čitav set dodatnih funkcionalnosti, a mogućnost pristupa online sednicama putem mobilnih uređaja, samo je jedna od njih.
Sektor web aplikacija Tehnicom Computersa specijalizovan je za razvoj poslovnih web, desktop i mobilnih aplikacija, kao i web sajtova svih tipova, od najjednostavnijih prezentacija do složenih web portala, kontrolisanih vlastito razvijenim Content Management sistemom – Genera 2. Neka od razvijenih rešenja su: B2B/B2C rešenja, CRM aplikacije, CMS, sistem za kontrolu pristupa, aplikacije za učenje na daljinu i online testiranje.
Tehnicom Computers je lider u izgradnji informacione i komunikacione infrastukture preduzeća. Raspon rešenja koje nudi proteže se od hardversko-softverskih, preko komunikacionih, elektroenergetskih i sigurnosnih rešenja, do vođenja projekata i konsaltinga. Osim usluga projektovanja i izvođenja instalacija, pruža usluge projektovanja i implementacije aplikacija i Internet prezentacija. Osnovna komparativna prednost je nuđenje gotovih rešenja, od same ideje do kompletne realizacije posla, po sistemu “ključ u ruke”.

Leave a Reply