IT

Tehnicom Computers i EI Informatika informatizovali novu nišku halu Čair

U ugovorom predviđenom roku završena je rekonstrukcija hale “Čair” u Nišu, čiji je nosilac posla bilo preduzeće Tehnicom Computers.

Tehnicom Computers je, sa grupom niških preduzeća „DMB inženjeringom”, „Levelom” i „Ei informatikom”, uspešno završio rekonstukciju, adaptaciju, sanaciju i dogradnju sportske hale “Čair”. Za potrebe datog posla Tehnicom Computers je sa “EI Informatikom” instalirao novo rešenje automatizacije osvetljenja radi uštede u električnoj energiji. Instaliran je i centralni sistem nadzora i upravljanja, koji omogućava softversko praćenje sistema klimatizacije, ventilacije i grejanja, kao i sistem osvetljenja. Takođe, napravljen je novi software (ticketing aplikacija), koji omogućava štampanje ulaznica sa bar kodom, pa će pristup događaju posetioci imati jednostavnim provlačenjem ulaznice kroz bar kod čitač na ulaznim kapijama dvorane.

Tehnicom Computers je, zajedno sa grupom preduzeća iz Niša, pobedio na tenderu za rekonstukciju hale “Čair”. Inspekcija Evropske rukometne federacije, koja je nedavno boravila u Nišu, je halu u tehničkom smislu ocenila pozitivno.

Nakon završene rekonstukcije, hala “Čair” postaje reprezentativni objekat, jedna od najmodernijih hala na ovim prostorima, koji zadovoljava visoke standarde za održavanje sportskih takmičenja i tako spremno dočekuje održavanje Evropskog prvenstva u rukometu, u januaru sledeće godine.

Tehnicom Computers je lider u izgradnji informacione i komunikacione infrastrukture preduzeća. U oblasti inženjeringa nudi usluge projektovanja i izvođenja svih vrsta elektroenergetskih, telekomunikacionih i signalnih instalacija, usluge nadzora i konstaltinga. Učestovao je u projektovanju i izgradnji velikog broja poslovnih objekata, sportskih centara, bolnica, banaka i objekata drugih namena.

EI Informatika je preduzeće čiji je većinski udeo Tehnicom Computers kupio od agencije za privatizaciju u novembru 2009. godine i predstavlja još jedan primer uspešne privatizacije državnog kapitala.

Leave a Reply