Događaji · IT

Tehnologija koja omogućava hirurzima da bolje operišu

Po prvi put u Srbiji hirurški zahvati su emitovani u direktnom prenosu i visokoj rezoluciji, posredstvom LifeSize Conference sistema koji je obezbedio Algotech.

Seminar posvećen lečenju Gravesove bolesti održan je 9. i 10. aprila u prostorijama Centra za endokrinu hirurgiju Kliničkog centra Srbije. Tokom praktičnog dela seminara eminentni stručnjaci na polju endokrine hirurgije su izveli šest hirurških zahvata, a čak 60 lekara i studenata medicine je imalo mogućnost da istovremeno posmatra operacije u visokoj rezoluciji i da komunicira sa hirurškim timom. Zahvaljujući pomoći koju je Algotech pružio Udruženju endokrinih hirurga Srbije, ove operacije su emitovane posredstvom LifeSize Conference sistema.

„Objašnjavati hirušku proceduru pomoću slajdova je sjajno, ali omogućiti kompletnom amfiteatru da iz prve ruke vidi zahvat i postavlja pitanja tokom trajanja operacije je od neprocenjivog značaja za unapređenje njihovog znanja“, rekao je prof. dr Ivan Paunović, predsednik Udruženja endokrinih hirurga Srbije.

„ Ovaj novi način sticanja iskustva u hirurgiji je široko prihvaćen i poštovan u svetu nauke. Nadamo se da će u budućnosti i srpski stručnjaci i studenti moći da uče na ovaj način od najpoznatijih svetskih naučnika“, rekao je Aleksandar Bakoč, direktor kompanije Algotech Srbija.

Leave a Reply