IT

Telekom obradovao decu iz Miloševca

Predstavnici Telekoma posetili su Miloševac u želji da se bliže upoznaju sa radom Centra za porodični smeštaj dece i da obraduju mališane koji su ih željno dočekali divnim pesmama i recitacijama.

Pomogli su nam da iznesemo poklone, uglavnom igračke, školski pribor i slatkiše, želeći da pokažu kako su „veliki“. Podelili smo poklone svoj prisutnoj deci i ostavili poklone za onu decu koja su bila u školi.

Centar u selu Miloševac, nadomak Velike Plane, osnovan je 1931. godine i otada je odnegovao preko 4.500 dece. Trenutno se u centru nalazi 180-oro dece, od kojih je 80 sa posebnim potrebama, koja su smeštena u 120 hraniteljskih porodica.

U svojoj dugoj istoriji, Miloševac se izdvojio kao selo u kojem meštani ne prave razliku između dece rođene u selu i dece koja su zbog raznih porodičnih problema dodeljena hraniteljskim porodicama. Njihovi vaspitači i hranitelji, inače mnogi od njih bivši štićenici centra, naporno rade sa njima kako bi im omogućili da steknu obrazovanje, usvoje lepo ponašanje i tako im pruže toplinu doma koja im je uskraćena. Duga je tradicija hraniteljstva u Miloševcu, u kojem se taj humani gest nasleđuje iz generacije u generaciju.

Telekom Srbija će i dalje nastojati da podržava rad centra kako bi se deci omogućio što normalniji rast i razvoj.

Leave a Reply