IT · Telekomunikacije

Telekom Slovenije dolazi u Srbiju i Hrvatsku

Telekom Slovenije će nastaviti svoje širenje na strana tržišta, pri čemu za ovu godinu predviđaju ulazak na tržište Srbije i Hrvatske, najavio je izvršni direktor Bojan Dremelj

Za sada nisu želeli da otkriju više informacija o svojim planovima. Ipak, Dremelj je rekao da se trenutno samo prate tržišta u regionu, ali da su kao cilj za ovu godinu zacrtali ulazak na ta dva tržišta.

Prošle godine Telekom je ušao na tržište Albanije i BiH, a u Makedoniji i na Kosovu je ponudio širokopojasni internet. Kako je na slovenačkom tržištu izuzetno jaka konkurencija, Telekom se okrenuo novim uslugama kao što su brza internet veza, IPtelefonija, IP-televizija, virtualne privatne mreže (VPN), optički priključci za domaćinstva i modernijoj telefoniji za poslovne korisnike. Tako će i ove godine nastaviti sa novim uslugama i izgradnjom bežične mreže Wimax.

Kompanija je prošle godine povećala prodaju usluga za pet odsto na 786 miliona evra, ali joj je profit smanjen 15 odsto, na 87,8 miliona evra. Dremelj je rekao da su ovi rezultati dobri s obzirom na “tendencije koje pogađaju sve evropske operatere” i da je kompanija namenila 380 miliona evra za investicije.

Leave a Reply