IT

Telekom Srbija deci širom Srbije

U duhu darivanja, novogodišnjih i božićnih praznika, kompanija Telekom Srbija je decembar mesec posvetila deci. Umesto kupovine korporativnih poklona i organizovanja proslave za poslovne partnere, kompanija je obezbedila preko dve hiljade novogodišnjih paketića za decu širom Srbije.

Novogodišnje paketiće dobila su deca koja se leče u Kliničkom centru Srbije, deca iz Kraljeva, deca sa Kosova i Metohije, deca iz romskih naselja, kao i deca sa posebnim potrebama u domovima širom Srbije.

Želeći da i deca bez roditelja i toplog doma osete deo praznične atmosfere, Telekom Srbija je omogućio štićenicima Svratišta i Prihvatilišta u Beogradu novogodišnju predstavu i paketiće, a kolporteri uličnog časopisa „LiceUlice“, mladi ljudi ulice koji tako zarađuju za život,  dobili su garderobu i knjige.

U saradnji sa NURDOR-om, Nacionalnim udruženjem roditelja dece obolele od raka, Telekom Srbija je omogućio lepši doček Nove godine za decu u Roditeljskoj kući na Senjaku, uz modernu IP televiziju i brzi internet koji će im omogućiti da se dopisuju sa drugarima i pregledaju zabavne sadržaje.

Novogodišnje praznike će deca sa oštećenim sluhom prvi put provesti gledajući bajke na znakovnom jeziku. To je rezultat saradnje sa Udruženjem tumača za lica oštećenog sluha koje je ekranizovalo devet najpoznatijih bajki na srpskom znakovnom jeziku upravo za mališane širom Srbije sa ovim hendikepom.

Čestitke kojima je Telekom Srbija obradovao svoje poslovne partnere nastale su kao plod saradnje sa likovnom radionicom „Pohvala ruci“, čiji su polaznici osobe sa Daunovim sindromom.

Ukupna vrednost novogodišnje donacije Telekoma Srbije iznosi oko tri miliona dinara.

Leave a Reply