IT

Telekom Srbija donirao opremu za dečje odeljenje Kliničkog centra Niš

Zahvaljujući vrednoj donaciji Telekoma Srbija, danas je otvoreno novoopremljeno dečije hemato-onkološko odeljenje na Klinici za interne dečije bolesti Kliničkog centra Niš čime su unapređeni uslovi za lečenje dece obolele od raka.

Donacijom Telekoma Srbija od preko milion dinara nabavljena je nova medicinska oprema i rekonstruisano je dečije hemato-onkološko odeljenje. Među doniranom opremom nalaze se precizni uređaji za prijem terapije kojima je poboljšan i olakšan svakodnevni rad sa najmlađim pacijentima.

Prilikom posete Klinici za interne dečije bolesti, Vladimir Lučić, direktor Direkcije za komercijalne poslove i Milica Marković, direktorka Sektora za PR obradovali su decu poklonima: „Sa velikim zadovoljstvom smo se odazvali pozivu Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka „Nurdor“ sa željom da ovim mališanima pomognemo u njihovoj najvećoj životnoj borbi, borbi za zdravlje. Naša ideja vodilja je bila da im omogućimo šansu za bolju i izvesniju budućnost, zbog čega pozivamo i ostale kompanije da pomognu unapređenju uslova lečenja u bolnicama.“, izjavila je Milica Marković, dok je Vladimir Lučić najavio dalje planove za podršku Kliničkom centru u Nišu: „Pored donacije koja je već realizovana, planiramo i da uvedemo besplatni bežični internet i obezbedimo deci dva laptopa kako bi im bolnički dani protekli brže uz komunikaciju sa svojim prijateljima.“

Leave a Reply