IT

Telekom Srbija i Matematička gimnazija potpisale protokol o saradnji

Telekom Srbija i Matematička gimnazija u Beogradu potpisale protokol o saradnji u cilju unapređivanja znanja i pružanja podrške talentovanim đacima

Telekom Srbija i Matematička gimnazija u Beogradu ozvaničile su dugogodišnju saradnju potpisivanjem Protokola o saradnji u cilju dalje podrške najtalenovanijih i najuspešnijih učenika ove gimnazije. Ovom prilikom uručeni su i pokloni šestorici učenika najuspešnije generacije đaka ove gimnazije koji odlaze na studije u Univerzitet Kembridž.

Telekom Srbija će i ubuduće pružati novim talentima neophodnu materijalnu podršku za odlazak na takmičenja, nagrađivati uspehe i učestvovati u različitim vidovima edukacije kroz radionice i predavanja. Novina je inicijativa Telekoma za pokretanje posebnih sekcija u okviru škole koje će se baviti razvojem mobilnih aplikacija. Time će Telekom dati podstrek praktičnoj nastavi u Srbiji i mogućnost mladim stručnjacima da njihova nova rešenja na najbrži način nađu put do krajnjih korisnika. Podrška Matematičkoj gimnaziji u Beogradu istovremeno predstavlja i podršku posebnim odeljenjima u desetak gradova u zemlji, koji rade prema nastavnom programu ove gimnazije.

Generalni direktor Telekoma Srbija, Branko Radujko, izjavio je da za kompaniju, koja je takođe veliki sponzor u oblasti sporta, najvažnija „reprezentacija znanja“, odnosno tim mladih talenata koji su osvojili 19 medalja na međunarodnim takmičenjima prošle godine u različitim disciplinama.

„Mi ćemo se truditi da im ovde pružimo dobru priliku za sticanje znanja ali i za zapošljavanje. Samim tim, odlučili smo da zajedno sa gimnazijom osnujemo sekciju za razvoj mobilnih aplikacija, u kojoj bismo zajedno sa svojim partnerima, velikim svetskim kućama, organizovali predavanja i edukativne radionice. Siguran sam da će se na tim časovima roditi inovacije koje ćemo kasnije primenjivati u mobilnoj telefoniji“, istakao je Branko Radujko.

Direktor Matematičke gimnazije, Srđan Ognjanović, je izrazio zadovljstvo što je upravo Telekom Srbija prepoznao veliki potencijal Matematičke gimnazije.

„Telekom je već pomagao našim učenicima, a sada smo želeli da tu saradnju definišemo preduzimanjem konkretnih koraka. Ova saradnja predstavlja ulaganje u prosperitet kako Telekoma, tako i Srbije, i primer je uspešnim kompanijama “, izjavio je Srđan Ognjanović

Leave a Reply