IT

Telekom Srbija ponovo uz najveće mlade talente iz oblasti informacionih tehnologija

Ekipa TFZR iz Zrenjanina je pobednik lokalnog takmičenja „Imagine Cup-a 2010“ u Srbiji. Po prvi put otkada se održava lokalno finale ovog najvećeg svetskog takmičenja za studente u upotrebi informacionih tehnologija, isti tim je dobio i nagradu „Telekom Srbija Mobile Award“ za kvalitetnu primenu GSM tehnologija i Windows Mobile platforme u predstavljenom projektu „Neural Communicator“ kao i nagradu publike. Otvarajući takmičenje, direktor Direkcije za komercijalne poslove, Vladimir Lučić, izjavio je:
„Mi vidimo mlade naraštaje kao naše buduće lidere, a šansu da učestvujemo u njihovom razvoju kao svoj osnovni zadatak. Zato se naše prisustvo na Imagine Cup-u, i saradnja sa Microsoft-om, kao organizatorom, već drugu godinu za redom, nametnulo kao prirodan sled događaja. Smatramo da je naš zajednički cilj da Srbija postane stožer znanja, ideja i inovacija, a to nije moguće bez konstantnog ulaganja u razvoj i obrazovanje, pogotovo u segmentu informacionih tehnologija gde je praćenje trendova od suštinskog značaja“.

U prestižnoj kategoriji „Dizajn softvera“ prijavilo se 11 ekipa u prvoj rundi, a u uži izbor ušlo je 5 ekipa sa 7 fakulteta u Srbiji. Tema ovogodišnjeg takmičenja, osmog po redu, vođena je vizijom sveta u kojem tehnologija pomaže u rešavanju najtežih problema današnjice.

Iza ovogodišnjeg takmičenja, pored Microsoft-a kao organizatora i Telekoma Srbija, koji je već drugu godinu za redom pokrovitelj ove manifestacije, stalo je i Ministarstvo omladine i sporta kao i Beogradski univerzitet kao domaćin cele manifestacije.

Svetsko finale 2010. održaće se u julu u Poljskoj i okupiće preko trista hiljada studenata širom sveta.

Leave a Reply