IT

Telekom Srbija pridružio se akciji “Očistimo Srbiju”

Na dan održavanja polufinalnih mečeva na „Serbian Open-u“, kada se na teniskom turniru obeležava i ekološki dan, Telekom Srbija postala je prva kompanija koja se priključila kampanji Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja „Očistimo Srbiju“. Tom prilikom najavljeno je i „Veliko spremanje Srbije“, akcija koja će se održati na Dan zaštite životne sredine, 5. juna 2010.

Generalni direktor Telekoma Srbija Branko Radujko je na promotivnom štandu ministarstva na ATP turniru potpisao volontersku pristupnicu, a ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić mu je potom simbolično uručio kutiju za odlaganje papira. Kutije za odlaganje papira za reciklažu biće postavljene u poslovne objekte Telekoma Srbija.

„Kada bi svaki par ruku, a ima osam miliona pari ruku u Srbiji, podigao samo jednu flašu ili kesu iz prirode, Srbija bi bila mnogo čistija. Želim da zahvalim svim kompanijama koje nam pomažu, a Telekom Srbija je jedna od kompanija koja pokazuje visok stepen društvene odgovornosti, i naravno, zajedno sa Ministarstvom, gledaćemo da to bude kompanija lider među svim državnim kompanijama koje posluju društveno odgovorno“, istakao je ministar Dulić.

Potpisivanjem volonterske pristupnice Branko Radujko, potvrdio je učešće u akciji zaposlenih Telekoma Srbija širom zemlje, navodeći da kompanija i njeni zaposleni nastoje da što sveobuhvatnije i celishodnije upravljaju elektronskim otpadom i ekonomičnijim korišćenjem papira. „Pozivamo sve partnere, zaposlene, konkurente i korisnike da se priključe ovom projektu 5. juna, i uvek, kako bismo podigli svest kod mlađih generacija da bez odgovornog postupanja prema pitanjima od ekološkog značaja nema budućnosti za sve nas.“

Akciji su se priključili i direktor turnira „Serbia Open“, Goran Đoković i promoter turnira, teniser Marat Safin, koji su svoje učešće u velikom spremanju Srbije potvrdili svojim potpisom na volonterskoj pristupnici.

Leave a Reply