IT

Telekom Srbija uz mlade talente

Ministar prosvete Žarko Obradović i generalni direktor Telekom Srbija a.d. Branko Radujko, na svečanosti održanoj 28. jula nagradili su naše matematičke olimpijce Luku Milićevića, Dušana Milijančevića, Mariju Jelić, Teodora fon Burga, Aleksandra Vasiljkovića i Vladimira Nikolića. Oni su u jakoj konkurenciji, od više od 500 takmičara iz celog sveta, na 49. Međunarodnoj olimpijadi iz matematike održanoj u Madridu osvojili jednu zlatnu i tri srebrne medalje.

Telekom Srbija, kao kompanija koja je snažno okrenuta ka svojim korisnicima i zajednici u kojoj posluje, uručila je specijalne nagrade našim šampionima – 3G mobilne telefone, prepaid kartice i lap top računare sa besplatnim korišćenjem interneta putem 3G mreže.

Podsećamo da je na 49. Međunarodnoj olimpijadi iz matematike u Madridu, nacionalnu ekipu Srbije činilo šest učenika, svi iz Matematičke gimnazije iz Beograda. Pored osvajača medalja, Aleksandar Vasiljković i Vladimir Nikolić nagrađeni su Pohvalama, a našu selekciju predvodili su profesori Đorđe Krstinić, Dušan Đukić i Svetlana Jakšić.

Telekom Srbija a.d. stalno je prisutan u različitim oblastima – od kulture i sporta, preko nauke i obrazovanja, do podrške mladim talentima, sa željom da svoje aktivnosti usmeri na one pojedince i institucije koji promovišu vrednosti od nacionalnog značaja za čitavo društvo kao i za samu kompaniju.

Leave a Reply