Internet · IT · Telekomunikacije

Telekom Srbije ponudiće uskoro sveobuhvatne usluge

Telekom Srbije će objediniti usluge fiksne i mobilne telefonije i Internet, kaže generalni direktor Telekoma Branko Radujko

On navodi da će prvi rezultati biti vidljivi već krajem ove godine i dodaje da će ponuda kompanije Telekom istovremeno uključivati telefoniju, Internet i zabavne sadržaje, kao što je, na primer, televizija najnovije generacije (IPTV). Strateški plan razvoja Telekoma predviđa intenzivni razvoj širokopojasnog pristupa (broadband), ključnog za razvoj telekomunikacija u Srbiji, kazao je Radujko i dodao da to treba da omogući mnogo veći broj korisnika Interneta nego sada. Radujko je naglasio da se Telekom zalaže za liberalizaciju tržišta telekomunikacija u Srbiji, „jer je svaka konkurencija dobra i za rast sektora i za krajnje korisnike“.

Iako Telekom u fiksnoj telefoniji ima monopol i taj deo nije profitabilan, u mobilnoj telefoniji ima ozbiljnu konkurenciju u vidu dve veoma kredibilne i reskspetibilne kompanije, ali u tom segmentu ostvaruje najveći deo profita, naveo je on i izrazio ubeđenje da prihodi Telekoma i njegova profitabilnost ubuduće, uprkos novoj konkurenciji, neće biti u opasnosti.

Radujko je naveo da je za prvih sedam meseci prihod kompanije porastao u odnosu na isti period prošle godine za oko 15 odsto, dobit iz poslovanja veća je za 21 odsto, “što je jako dobra vest za kompaniju” i dodao da je neto dobit bila za oko dva odsto manja u odnosu na prošlu godinu.

Leave a Reply