Telekomunikacije

„Telekom Srbija“ je kompanija broj 1 u Srbiji

„Telekom Srbija“ je kompanija broj 1 u Srbiji, pokazali su rezultati istrazivanja javnog mnjenja koje su sproveli agencija “TNS Medum Galup” i dnevni list “Blic”. Nagradu je u ime Telekoma Srbija primio direktor Direkcije za Komercijalne poslove Vladimir Lucic. Drugoplasirana kompanija je “Knjaz Miloš”, dok je trece mesto zauzeo Telenor.

Istraživanje je sprovedeno sredinom novembra prošle godine na uzorku od 1.000 ispitanika širom Srbije. Građani su na listi od vise od 100 kompanija birali najbolju u sledecim kategorijama – opšti ugled, kvalitet proizvoda i usluga, društvena odgovornost, briga o zaposlenima, privlačnost zaposlenja i atraktivnost oglašavanja.
U kategoriji proizvoda i usluga, najbolje je rangiran Knjaz Milos.
Kada je rec o drustvenoj odgvornosti i brizi o zaposlenima prvo mesto u obe kategorije zauzeo je Telekom Srbija, dok je po privlačnosti za zaposlenje najinteresantnija Elektroprivreda Srbije. U samom vrhu su jos Apatinska pivara, Koka Kola, Delta Holding, NIS.
Srbobran Branković, direktor agencije “Medium Galup” istakao je da je vrlo važno što su kompanije izabrane na osnovu suda javnosti. Ovi rezultati su važniji od odluke nekakvog žirija. Potrošači su ti koje smo ispitivali i odluka je neopoziva.
Na ovaj način izmerili smo pravi stav ljudi o robi i uslugama, tako da firme koje su izabrane mogu samo da budu počastvovane – objasnio je Branković.

Leave a Reply