Telekomunikacije

Algotech implementirao komunikacioni sistem Bydgoszcz-a poljskog grada sa 400.000 stanovnika

Novi projekat kompanije Algotech u Poljskoj
Gradska uprava Bydgoszcz-a, koja se dugo suočavala sa rastućim troškovima održavanja postojećeg sistema fiksne telefonije kao i sa povećanim rizikom od komunikacionog kolapsa u eventualnim kriznim situacijama, donela je odluku da ceo sistem promeni i modernizuje. U tu svrhu angažovana je kompanija Algotech, koja je razvila savremen, efikasan, isplativ i pre svega pouzdan komunikacioni sistem, što je obezbedilo sve potrebne usluge kako zaposlenima u gradskim službama tako i stanovnicima Bydgoszcz-a.

Sa svojih 800 zaposlenih, koji pružaju usluge za preko 400 000 stanovnika, Gradska uprava Bydgoszcz-a nije više mogla da se osloni na svoj „tradicionalni“ sistem fiksne telefonije koji je imao samo osnovne funkcije. Nova infrastruktura omogućila je brzo i efikasno procesiranje svih poziva kao i bezbednu i neprekidnu vezu sa svim službama kao što su policija, vatrogasci i hitna pomoć.

“Prednosti koje ove nove komunikacione tehnologije pružaju građanima Bydgoszcz-a su izuzetne. Ova investicija pomaže u spašavanju života i povećava stepen sigurnosti u kriznim situacijama,” rekao je Maciej Szymcza, član Gradske uprave Bydgoszcz-a.

Dodatna prednost rešenja koje je isporučio Algotech su niski operativni troškovi. IP tehnologija omogućila je znatno sniženje cena u okviru fiksne i mobilne telefonije a pozivi u okviru sistema su potpuno besplatni.

“Sistem se može jednostavno proširiti na veći broj lokacija na kojima funkcionišu različite službe Gradske uprave. Trenutno on omogućava kvalitetnu komunikaciju svih zaposlenih, bez obzira na to gde se njihovo radno mesto fizički nalazi. Svi građani koji žele mogu kontaktirati gradsku upravu potpuno besplatno putem Skype-a. Ova nova rešenja su značajno unapredila kvalitet različitih administrativnih usluga, a posebno rad centra za upravljanje kriznim situacijama i odeljenja za informisanje,” rekao je Aleksandar Bakoč, direktor kompanije Algotech Srbija.

O Gradskoj upravi Bydgoszcz-a

Bydgoszcz je grad u severnoj Poljskoj, na rekama Vistula i Brda i deseti je po veličini u Poljskoj. Gradska uprava Bydgoszcz-a pruža usluge za više od 400 000 građana. Ima 27 službi i zapošljava više od 800 ljudi.

Leave a Reply