Telekomunikacije

Besplatno telefoniranje ka inostranstvu u centru Beograda

Kompanija ZoviMe omogućila je svim stanovnicima Beograda da besplatno isprobaju telefoniranje prema četrdesetak zemalja u svetu, zahvaljujući najsavremenijim tehnologijama.

Svi Beograđani koji u periodu od 12 do 18 časova bili na Terazijama, imali su prilike da obave besplatan telefonski razgovor.

Tokom aprila i maja, kompanija ZoviMe postavila je veliki broj Motorola MotoMeshDuo baznih stanica, tako da građani Beograda već dva meseca mogu da koriste besplatan internet u centru grada i tako se povežu sa svojim prijateljima širom sveta.

Vlasnik kompanije ZoviMe, Zoran Marković, najavljuje da će tokom juna u centru Beograda biti postavljeno stotinak Motorola MotoMeshDuo baznih stanica, tako da će se površina pokrivena WiFi-em stalno povećavati. „Na ovaj način, Beograd će postati prvi glavni grad na Balkanu sa ovom vrstom telekomunikacionog sistema, kakav koriste stanovnici najvećih gradova na svetu“, rekao je Marković.

Kompanija ZoviMe investirala je 450.000 evra u implementaciju Motorola WiFi Mesh mreže u Srbiji. Do kraja godine u planu je kupovina još 500 baznih stanica, kako bi se korišćenje bežičnog interneta proširilo na sve veće gradove, i na taj način povećala dostupnost prve Motorola WiFi Mesh mreže u Srbiji.

U toku je širenje mreže i u drugim gradovima Srbije. Ovom prilikom kompanija ZoviMe poziva sve zainteresovane lokalne internet provajdere da postanu partneri u razvoju ovog sistema (WiFi + VoIP), a Beograđane da lično isprobaju mogućnosti najnovijih svetskih tehnologija.

2 thoughts on “Besplatno telefoniranje ka inostranstvu u centru Beograda

  1. flymetothemoon

    Sve jedno kasnimo, sve ovo je bilo moguće i prije 5-6 godina, al se oteže da bi telekomunikacijske firme ostvarile veći profit. Budućnost telefonije je u Internetu

  2. jorgovan

    M a kada procitam ovakve stvari ,i kada vidim da fiksna poskupljuje dok sa AMERIKOM I AUSTRALIJOM preko neta mogu da zovem neograniceno VoIP caba ,i fiksnu i mobilnu ,mislim da treba neko da se zapita gde ovo sve nas vode ovi sto imaju i misle samo na sebe ,zar nije tuga u eri komunikacije placati ovolike racune ,ljudi probuditese vidite kake su cene u okruzenju dozovite se pameti pustite sirotinju da zivi ,bar sa ovakim olaksicama poput BESPLATNOG TELEFONIRANJA .

Leave a Reply