Telekomunikacije

“Crumb group” podneo krivične prijave protiv uprave Telekoma Srpske

Alternativni telekom operater „Crumb group“ iz Bijeljine podneo je krivične prijave za poslovnu prevaru protiv generalnog direktora Telekoma Srpske Predraga Ćulibrka, predsednika Upravnog odbora Branka Radujka kao i još sedam odgovornih lica u Telekomu, saznaje Capital. ba. (Preuzmi: Krivicna prijava MUP RS )

„Crumb group“ je istovremeno protiv Telekoma Srpske pokrenuo postupak pred Konkurencijskim savetom BiH i Privrednim sudom Banjaluka, u kom od Telekoma traži odštetu od 10 miliona KM zbog, kako se navodi, zloupotrebe dominantnog položaja na tržištu. (Preuzmi: Konkurencijsko-vijece-final[1]Konkurentsko-potvrda[1])

„Telekom Srpske je korišćenjem svog monopolskog položaja doveo mene i moju firmu u neravnopravan položaj na tržištu i pričinio nam ogromnu materijalnu štetu, koja prelazi 10 miliona maraka. Šteta nije nanesena samo nama već i građanima Republike Srpske i BiH jer možemo ponuditi znatno jeftinije usluge nego što to sada radi Telekoma Srpske“, navodi se u krivičnoj prijavi „Crumb group“.

“Bez obzira na sve zakonske obaveze, dopise i obećanja, Telekom Srpske nam godinama odbija omogućiti da se bavimo terminacijom (dolaznim pozivima iz inostranstva) čime nam je uskratio višemilionsku dobit“, izjavio je danas za Capital.ba direktor „Crumb group“ Dragan Galić.

On ističe da je Telekom, za razliku od “Crumb group”, drugim alternativnim operatorima to omogućio, iako su neki od njih zahtev podneli godinu dana kasnije. “U 2009. godini Aneks d.o.o. Banja Luka ostvario 25 miliona prometa (od toga 19 miliona od terminacije). „“Akt,online“ iz Sarajeva je dobio vodove godinu dana nakon našeg zahteva 2009. godine od Telekoma Srpske i tako ostvario promet od 11 miliona KM, dok je „Crumb group“ ostvario promet od 285.000 KM i troškove veće od 550.000 KM. Znači imali smo gubitak od 270.000 KM, što je vrlo retko u svetu telekomunikacija“, kaže Galić.

On tvrdi da njegova firma poseduje identičnu tehnologiju kao i Telekom Srpske (AXA 10 telefonske centrale) i nudi jeftinije usluge od same telefonske pretplate koja iznosi 5 KM i za fizička i za pravna lica pa do poziva prema inostranstvu koja su jeftinija i do 75%. Više o ovome na sajtu Capital.ba

Leave a Reply